eur:
393.08
usd:
359.72
bux:
72116.65
2024. augusztus 13. kedd Ipoly
Az orosz légierő Szu-34-es vadászbombázói a Morozovszk légibázison. Forrás: Wikipédia
Nyitókép: Forrás: Wikipédia

Orosz válaszcsapás a Kurszkba betörő ukrán csapatokra - videó

Az orosz védelmi minisztérium közölte a részleteket. Értékelések szerint egyelőre nem sikerült stabilizálni a frontvonalat.

Az orosz légierő Szu–34-esei csapást mértek az ukrán fegyveres erőkre Kurszknál, a terület határvidékén - írja a Magyar Nemzet az orosz védelmi minisztérium közlése alapján. A szuperszonikus vadászbombázókkal ellenséges állásokat semmisítettek meg. Erről videót is kiadtak, melyen a Szu–34-esek éjszakai támadása látható.

Oroszország mintegy ezer négyzetkilométere van jelenleg az ukrán csapatok ellenőrzése alatt - jelentette be Olekszandr Szirszkij, az ukrán fegyveres erők főparancsnoka hétfőn azon a videofelvételen, amelyet Volodimir Zelenszkij ukrán elnök tett közzé a Telegramon. Szirszkij arról beszélt, hogy az ukrán hadsereg továbbra is támadó hadműveletet hajt végre az Oroszországi Föderáció kurszki régiójában. "A helyzet a mi ellenőrzésünk alatt áll" - szögezte le.

A Portfolio a frontvonalról készült friss térképek alapján azt írja, továbbra sem tudják az oroszok megállítani a kurszki offenzívát: az ukrán haderő legalább négy műveleti irány mentén egyre mélyebbre hatol Oroszország nemzetközileg elismert területén belül.

Az orosz védelmi minisztériumhoz köthető Rybar helyzetértékelése szerint az ukrán támadás fő iránya észak, vagyis Lgov lehet. Ezt Kijev értelemszerűen nem kommentálja. A helyzet egyébként a Rybar térképe szerint sem sokkal fényesebb Moszkva számára.

Címlapról ajánljuk
Gyászos német olimpiai mérleg: egyesek már rendszerhibáról beszélnek

Gyászos német olimpiai mérleg: egyesek már rendszerhibáról beszélnek

Sokat emlegették mostanában Németországban a 2006-os labdarúgó-világbajnokságot, amely akkor a válogatott sikeres szereplése miatt "nyári meseként" került be a német sport történetébe. A közelmúltban tartott németországi labdarúgó Európa-bajnokságon kapott német bizonyítványt a szakértők 2006-hoz hasonlóan "nyári meseként" értékelték. Sokan remélték, hogy a párizsi olimpiai játékokon a német szereplést illetően a "mese" tovább folytatódik.

Visszaváltási rendszer: alapvető változásokat kérnek a kereskedők

A kereskedők szerint több változtatás is kellene ahhoz, hogy jól működjön a július elsején elindult visszaváltási rendszer. A Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség főtitkára azt mondta az InfoRádióban, hogy problémás a betétdíjak elszámolása a MOHU és a kereskedők között, illetve a kisebb boltokba telepített automaták sokszor nem működnek, aminek típushiba lehet a hátterében.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.13. kedd, 18:00
Fábián László
a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×