eur:
394.17
usd:
357.62
bux:
71586.75
2024. augusztus 14. szerda Marcell
Vlagyimir Putyin orosz elnök az orosz kormányküldöttség tiszteletére adott gálaműsor kezdetén Phenjanban 2024. június 19-én, Putyin kétnapos észak-koreai látogatása idején.
Nyitókép: MTI/EPA/Szputnyik/Orosz elnöki sajtószolgálat pool/Gavriil Grigorov

Súlyos üzenetet küldött Vlagyimir Putyin

A kurszki támadás miatt keményített be az orosz elnök.

Vlagyimir Putyin orosz elnök visszavonta a „nagyvonalú” békeajánlatát Ukrajnának – jelentette ki Dmitrij Poljanszkij, Oroszország ENSZ-küldöttségének helyettes vezetője.

Júniusban nagyvonalú ajánlatot tettünk Ukrajnának, de egy hete a Zelenszkij-rezsim az eszkaláció útjára lépett azzal, hogy megtámadta a Kurszki területet. Az ajánlatunk már nincs az asztalon” – mondta a diplomata a Sky News szerint.

A brit lap felidézi: Oroszország azt állította, hogy akár már „holnap” tárgyalna a békéről, ha Ukrajna kivonja katonáit az „annektált” öt ukrán megyéből és lemond a NATO-csatlakozási szándékáról - írja a Portfolio.

Közben a Kyiv Independent nevű ukrán lapon hosszas véleménycikk jelent meg, melyben felidézik: Oroszországgal azért nincs értelme tárgyalni, mert mindegy, miben állapodnak meg a felek, Moszkva előbb-utóbb úgyis megszegi az egyezmény előírásait - írja a portál.

Címlapról ajánljuk
Ezrek tüntettek Pozsonyban a kormány lépései ellen

Ezrek tüntettek Pozsonyban a kormány lépései ellen

Kedd este közel 20 ezren tüntettek Pozsonyban a szlovák kormány közelmúltban meghozott döntései ellen. A demonstrálók bírálták a kultúrán belül kialakult helyzetet, a kulturális intézmények személycseréit, illetve a jogállamiság iránti aggodalmuknak adtak hangot. A tüntetést a két legerősebb ellenzéki párt szervezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.14. szerda, 18:00
Szécsényi Gábor
Az Autó című autós magazin főszerkesztője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. augusztus 14. 10:42
×
×
×
×