eur:
393.32
usd:
357.62
bux:
71832.47
2024. augusztus 13. kedd Ipoly
Az orosz védelmi minisztérium 2024. augusztus 12-én közreadott videójáról készített képen orosz tüzérek Grad rakéta-sorozatvetővel lövik az ukrán állásokat egy nem megnevezett helyen.
Nyitókép: Az orosz védelmi minisztérium 2024. augusztus 12-én közreadott videójáról készített képen orosz tüzérek Grad rakéta-sorozatvetővel lövik az ukrán állásokat egy nem megnevezett helyen. MTI/AP/Orosz védelmi minisztérium

Tálas Péter: zavarba hozta Moszkvát az ukrán támadás

Ukrajna orosz területek elleni támadásának egyik célja lehet, hogy elvonjon erőket más frontszakaszokról, de ennek a törekvésnek eddig nem látszik az eredménye. Tálas Pétert, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos főmunkatársát kérdezte az InfoRádió a kialakult helyzetről.

Azt gondolom, hogy célja lehet pusztán az orosz erőknek a pusztítása is - mondta Tálas Péter az InfoRádióban. Hozzátette, hogy amennyiben az ukránok be tudják magukat védekező pozícióba sáncolni, akkor sokkal nehezebb dolga lesz az oroszoknak.

"De elképzelhető, hogy pusztán arról van szó, hogy egész egyszerűen meg akarják változtatni a háború kommunikációját, amit eddig az uralt, hogy az oroszok haladnak előre" - tette hozzá a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos főmunkatársa.

Az oroszok azt mondják, hogy hamarosan győzelmet aratnak, és ehhez képest kiderül, és a világ és Moszkva és tulajdonképpen az orosz közvélemény is erről beszél, hogy a győztes háború ellenére maga a háború kiterjedt Oroszországra, először a háború során - fejtette ki a szakértő.

Tálas Péter szerint annyi bizonyos, hogy az ukrán offenzíva megváltoztatta a konfliktus állóháború jellegét. Mint mondta: ilyen akcióra és ekkora földterület megszerzésére 2022 vége óta nem került sor,és ennyire összehangolt és ilyen nagy támadásra ukrán részről orosz területeken szintén nem volt példa.

Hangsúlyozta: hogy több gépesített lövészdandárt vetettek be, ami zavarba hozta az orosz katonai vezetést. Tálas Péter emlékeztetett rá, hogy a nyugati hatalmakat nem lepte meg az ukrán offenzíva, és az oroszok sem beszélnek a háború kiszélesedéséről, hanem igyekeznek mihamarabb visszafoglalni a Kurszk környéki területeket.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Márton Viviana Los Angelesben már az ikertestvérével együtt szeretne olimpiai bajnok lenni

Márton Viviana Los Angelesben már az ikertestvérével együtt szeretne olimpiai bajnok lenni

Az UTE tekvondósa azt mondta az InfoRádióban, hogy szupererő rejlik a párosukban, és a jövőben is szeretnének minden olyan versenyt megnyerni, amelyen elindulnak. Márton Viviana felidézte, hogy ösztönösen csinálta a show-t az olimpiai döntőben, és sok erőt merített a szurkolók buzdításából.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.14. szerda, 18:00
Szécsényi Gábor
Az Autó című autós magazin főszerkesztője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. augusztus 13. 18:42
×
×
×
×