eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel
A lengyel 16. gépesített hadosztály által közreadott képen az Európai Unióba igyekvő migránsok a lengyel határt védő szögesdrótkerítés fehérorosz oldalán, az előtérben lengyel katona a kelet-lengyelországi Kuznica térségében 2021. november 8-án. A lengyel-fehérorosz határon feszültség alakult ki a Fehéroroszország felől az Európai Unióba igyekvő több ezer migráns miatt. A lengyel hatóságok november 12-i becslése szerint 3-4 ezer migráns tartózkodik a fehérorosz-lengyel határ mentén, és a számuk folyamatosan gyarapodik.
Nyitókép: Az Európai Unióba igyekvő migránsok a lengyel határt védő szögesdrótkerítés fehérorosz oldalán, az előtérben lengyel katona a kelet-lengyelországi Kuznica térségében 2021. november 8-án. MTI/EPA/Lengyel 16. gépesített hadosztály

Különös módot választottak a lengyelek a migránsok visszatartására

Eddig nem látott módszert alkalmaznak a lengyel gazdák, hogy visszatartsák a fehérorosz határnál várakozó illegális menekülteket.

A határkerítés és a fokozott katonai jelenlét sem tudja teljesen megakadályozni, hogy Fehéroroszország felől illegális bevándorlók próbáljanak átjutni Lengyelországba. A migránsáradat feltartóztatására most új módszert próbálnak ki a lengyel gazdák.

Disznótrágyával locsolják végig a határkerítés lengyel oldalán a földet. Úgy gondolják, hogy a muzulmán vallású migránsok nem fognak a beszennyezett talajra lépni. Márpedig, ha be akarnak jutni Lengyelországba és azon keresztül az Európai Unióba, akkor át kell gázolniuk a sertésürüléken.

Az iszlám ugyan tiltja a disznóhús fogyasztását, de azt nem, hogy a hívők az állatokkal, vagy azok végtermékeivel érintkezzenek. A lengyel gazdák így legfeljebb csak azt érik el, hogy a nyári melegben orrfacsaró bűz terjengjen a határ mentén.

Címképünkön egy lengyel katona figyeli a határ fehérorosz oldalán gyülekező migránsokat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×