eur:
390.78
usd:
358.98
bux:
72940.89
2024. július 20. szombat Illés
A lengyel 16. gépesített hadosztály által közreadott képen az Európai Unióba igyekvő migránsok a lengyel határt védő szögesdrótkerítés fehérorosz oldalán, az előtérben lengyel katona a kelet-lengyelországi Kuznica térségében 2021. november 8-án. A lengyel-fehérorosz határon feszültség alakult ki a Fehéroroszország felől az Európai Unióba igyekvő több ezer migráns miatt. A lengyel hatóságok november 12-i becslése szerint 3-4 ezer migráns tartózkodik a fehérorosz-lengyel határ mentén, és a számuk folyamatosan gyarapodik.
Nyitókép: Az Európai Unióba igyekvő migránsok a lengyel határt védő szögesdrótkerítés fehérorosz oldalán, az előtérben lengyel katona a kelet-lengyelországi Kuznica térségében 2021. november 8-án. MTI/EPA/Lengyel 16. gépesített hadosztály

Különös módot választottak a lengyelek a migránsok visszatartására

Eddig nem látott módszert alkalmaznak a lengyel gazdák, hogy visszatartsák a fehérorosz határnál várakozó illegális menekülteket.

A határkerítés és a fokozott katonai jelenlét sem tudja teljesen megakadályozni, hogy Fehéroroszország felől illegális bevándorlók próbáljanak átjutni Lengyelországba. A migránsáradat feltartóztatására most új módszert próbálnak ki a lengyel gazdák.

Disznótrágyával locsolják végig a határkerítés lengyel oldalán a földet. Úgy gondolják, hogy a muzulmán vallású migránsok nem fognak a beszennyezett talajra lépni. Márpedig, ha be akarnak jutni Lengyelországba és azon keresztül az Európai Unióba, akkor át kell gázolniuk a sertésürüléken.

Az iszlám ugyan tiltja a disznóhús fogyasztását, de azt nem, hogy a hívők az állatokkal, vagy azok végtermékeivel érintkezzenek. A lengyel gazdák így legfeljebb csak azt érik el, hogy a nyári melegben orrfacsaró bűz terjengjen a határ mentén.

Címképünkön egy lengyel katona figyeli a határ fehérorosz oldalán gyülekező migránsokat.

Címlapról ajánljuk
A kánikulában akár naponta egy centit is apadhat a Balaton és a Velencei-tó

A kánikulában akár naponta egy centit is apadhat a Balaton és a Velencei-tó

Jelentősen párolognak a hazai tavak a kánikulában, de a Balaton és a Velencei-tó vízszintje is magasabb, mint egy évvel ezelőtt ilyenkor – mondta az InfoRádióban az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivője. Siklós Gabriella hozzátette: utánpótlás csak a természetes vízgyűjtő területekről érkezhet, egyelőre azonban nem várható jelentősebb vízmennyiség.

Informatikai káosz - Stabilizálódott a helyzet Ferihegyen, de késések vannak

Folyamatos az utasfelvétel a globális informatikai meghibásodások után.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×