eur:
394.76
usd:
367.99
bux:
70220.49
2024. június 25. kedd Vilmos
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
Nyitókép: Wikipédia/Juke Schweizer

Meghalt egy ember a Schiphol reptéren, mert beszippantotta egy gép hajtóműve

Meghalt egy ember, aki az amszterdami Schiphol repülőtéren egy repülőgép hajtóművébe került - közölte a KLM holland légitársaság.

A repülőt éppen felkészítették a dániai Billundba való indulásra, amikor a már járó hajtómű beszippantotta az áldozatot. A KLM nem ismertetett részleteket az elhunytról, ahogy a baleset részleteiről sem.

A holland határőrrendőrség, amely a repülőterek biztonságáért is felel, közölte, hogy a gép utasait rendben lekísérték az utasszállítóról, az incidenst kivizsgálják. A KLM közölte, hogy az eset szemtanúit "segítségben részesítik".

A Schiphol repülőtér az X-en rövid közleményt publikált, amely szerint "borzasztó" eset történt a repülőtéren, és együttéreznek az áldozat hozzátartozóival, valamint a szemtanúkkal.

A holland sajtó jelentése szerint a gép a KLM Cityhopper nevű leányvállalatának egyik Embraer típusú rövid hatótávolságú utasszállítója. A NOS rádió honlapján megjelent felvételeken tűzoltóautókat és mentőket lehetett látni az indulási terminál közelében parkoló repülő körül.

(A nyitókép illusztráció - a KLM Cityhopper egy Embraer E-190 típusú gépe.)

Címlapról ajánljuk
Ferencz Orsolya: relatív űrhajóshiány van a világban

Ferencz Orsolya: relatív űrhajóshiány van a világban

A kiválasztott magyar űrhajósok még itthon készülnek, de hamarosan az Egyesült Államokban folytatódik a kiképzésük, és a közelejövőben véglegesedik a kutatási programjuk is – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Ferencz Orsolya űrkutatásért felelős miniszteri biztos.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.25. kedd, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
Ez az áruházlánc egymaga értékesíti a teljes magyar bortermelés közel tizedét

Ez az áruházlánc egymaga értékesíti a teljes magyar bortermelés közel tizedét

Nincs könnyű helyzetben az európai borágazat, a csökkenő borfogyasztás és az újvilági borok térnyerése egyre nagyobb versenyre készteti a hagyományos bortermelő országokat, így Magyarországot is. A klímaváltozás hatásai egyelőre szinte beláthatatlanok, a szőlőtermelés ökológiai határa is egyre északabbra húzódik, amit mi sem mutat jobban, mint hogy Kanada, az Egyesült Királyság vagy Svédország is belépett a globális szereplők közé. A hazai boreladások tavaly vegyes képet mutattak, mennyiségben és értékesítési árakban is emelkedtek az előző évhez képest. A borexport mennyisége viszont 17 százalékkal csökkent, és értékben is visszaesett 11 százalékkal, 31,4 milliárd forintra. A kiszámíthatatlan nemzetközi piaci körülmények miatt a hazai borászatok jövedelmezőségének hosszútávú biztosításában nagy segítség lehet egy olyan nemzetközi áruházlánc, mint a Lidl, amely az elmúlt években 17 országba juttatta el a magyar palackos borokat, és a hazai piacon is az egyik legnagyobb forgalmazónak számít. Az elmúlt 10 évben 200 millió palack magyar bort értékesített, amellyel 90 milliárd forint realizálódott a beszállítóknál. A magyar borok elsősorban Csehország, Németország, az Egyesült Királyság és Lengyelország áruházainak polcain találnak gazdára, az eladási statisztikákból pedig az is kiderül, hogy az Egri Bikavér kezdi visszanyerni a megérdemelt hírnevét.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×