eur:
395.38
usd:
368.18
bux:
69846.16
2024. június 19. szerda Gyárfás
Nyitókép: Pixabay

Felemésztették a lángok a szórakoztató központot, sokan meghaltak

Az intézmény tulajdonosa ellen gondatlanság miatt nyomoznak.

Legkevesebb huszonnégyen meghaltak egy fedett szórakoztató-központban kiütött tűzben Indiában szombaton, közöttük kilenc gyerek - számolt be az indiai ANI hírügynökség rendőrségi forrásokat idézve.

A tűz a Gudzsarát állambeli Rajkot városában délután ütött ki, és jelenleg ellenőrzés alatt áll. A mentési munkálatok még tartanak. A tűz oka egyelőre tisztázatlan.

A szórakoztató-központban gokart- és bowlingpálya is helyet kapott. Tulajdonosa ellen gondatlanság miatt nyomoznak.

Rajkot polgármestere, Nayana Pedhadiya a Reuters hírügynökséget arról tájékoztatta, hogy a halálos áldozatok száma várhatóan még emelkedni fog. A helyi polgári kórház rendőrségi szóvivője szerint a holttestek egy része a felismerhetetlenségig elszenesedett.

A televíziós felvételek tanúsága szerint hatalmas tűz ütött ki a TRP szórakoztató-központban, és sűrű füstfelhők gomolyognak a helyszínen. A tűzben az egész épület kiégett.

A kerület tűzoltóparancsnoka szerint már urai a helyzetnek, ellenőrzésük alá vonták a lángokat. Már az áldozatok után kutatnak.

"A tűz okát még nem sikerült megállapítani" - mondta a Reuters hírügynökségnek.

Narendra Modi miniszterelnök az X közösségi platformon azt írta, a helyi közigazgatás azon dolgozik, hogy minden segítséget megadjon az érintetteknek.

Címlapról ajánljuk
Szakértők: hosszú ideig nem működhet többség nélkül a Fővárosi Közgyűlés

Szakértők: hosszú ideig nem működhet többség nélkül a Fővárosi Közgyűlés

Többségi támogatás nélkül is elkezdheti munkáját a Fővárosi Közgyűlés, de a hatékony működéshez mindenképpen kompromisszumokat kell kötnie a főpolgármesternek. A jelenlegi szabályok szerint csak a fővárosi képviselők négyötöde oszlathatja fel a közgyűlést, ekkor a főpolgármester mandátuma is megszűnik. Elfogadott költségvetés nélkül azonban a kormányhivatal akár törvényességi felügyeleti eljárást is kezdeményezhet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.19. szerda, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×