eur:
396.1
usd:
369.84
bux:
69566.92
2024. június 17. hétfő Alida, Laura
Nyitókép: Pixabay

Felemésztették a lángok a szórakoztató központot, sokan meghaltak

Az intézmény tulajdonosa ellen gondatlanság miatt nyomoznak.

Legkevesebb huszonnégyen meghaltak egy fedett szórakoztató-központban kiütött tűzben Indiában szombaton, közöttük kilenc gyerek - számolt be az indiai ANI hírügynökség rendőrségi forrásokat idézve.

A tűz a Gudzsarát állambeli Rajkot városában délután ütött ki, és jelenleg ellenőrzés alatt áll. A mentési munkálatok még tartanak. A tűz oka egyelőre tisztázatlan.

A szórakoztató-központban gokart- és bowlingpálya is helyet kapott. Tulajdonosa ellen gondatlanság miatt nyomoznak.

Rajkot polgármestere, Nayana Pedhadiya a Reuters hírügynökséget arról tájékoztatta, hogy a halálos áldozatok száma várhatóan még emelkedni fog. A helyi polgári kórház rendőrségi szóvivője szerint a holttestek egy része a felismerhetetlenségig elszenesedett.

A televíziós felvételek tanúsága szerint hatalmas tűz ütött ki a TRP szórakoztató-központban, és sűrű füstfelhők gomolyognak a helyszínen. A tűzben az egész épület kiégett.

A kerület tűzoltóparancsnoka szerint már urai a helyzetnek, ellenőrzésük alá vonták a lángokat. Már az áldozatok után kutatnak.

"A tűz okát még nem sikerült megállapítani" - mondta a Reuters hírügynökségnek.

Narendra Modi miniszterelnök az X közösségi platformon azt írta, a helyi közigazgatás azon dolgozik, hogy minden segítséget megadjon az érintetteknek.

Címlapról ajánljuk

Jens Stoltenberg: atomfegyverek készenlétbe helyezéséről egyeztetnek a NATO-tagországok

Konzultációk zajlanak a szövetség tagjainak körében olyan rakéták készenlétbe állításáról, amelyek jelenleg tárolókban vannak - közölte a NATO a főtitkára.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
Megérkezett a kormány bejelentése: több mindenre lesz igényelhető az új otthonfelújítási támogatás

Megérkezett a kormány bejelentése: több mindenre lesz igényelhető az új otthonfelújítási támogatás

Július 1-jén indul az új otthonfelújítási hitelprogram az OTP, az MBH és a Gránit Bank MFB Pontként üzemelő bankfiókjaiban. A hitel a korábban tervezett 8 év helyett 12 éves futamidejű lehet, így a törlesztőrészlet 14-25 ezer forint lehet, és sokak kérésére hőszivattyús fűtés kiépítésére, fa szerkezetű nyílászárók beszerelésére és kőzetgyapot hőszigetelésere is igénybe vehető lesz.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×