eur:
385.35
usd:
354.95
bux:
67866.13
2024. május 21. kedd Konstantin
Blood-Stained Flags of Ukraine and Russia
Nyitókép: Manuel Augusto Moreno/ Getty Images

Deportálhatják azokat az ukránokat, akik nem veszik fel az orosz állampolgárságot

Amennyiben az elfoglalt területeken élő ukránok nem veszik fel az orosz állampolgárságot, úgy erőszakkal kitelepíthetik őket otthonaikból.

A brit védelmi minisztérium úgy értesült, hogy Moszkva július 1-ig adott haladékot a megszállt területeken élő ukránoknak. Akik eddig a határidőig nem hajlandók orosz állampolgárságot kérni, azokat kitelepíthetik a szülőföldjükről. Eddig már körülbelül 2,8 millió ukrán folyamodott orosz állampolgárságért a megszállt területekről. Az orosz hatóságok ugyanis ehhez a feltételhez kötötték azt, hogy valaki kaphasson szociális és egészségügyi ellátást a korábban Ukrajnához tartozó vidékeken.

Londonban arra is felhívták a figyelmet, hogy éppen egy évvel ezelőtt, Vlagyimir Putyin rendeletet hozott, amely kimondja, hogy külföldinek, vagy hontalannak tekintik azokat az ukránokat, akik nem akarnak orosz állampolgárok lenni. Ők legfeljebb ez év július elsejéig maradhatnak csak a megszállt területeken.

Nagy-Britanniában attól tartanak, hogy a határidő lejárta után az oroszok megkezdik az ukrán állampolgárságukhoz ragaszkodó emberek elhurcolását.

Címlapról ajánljuk

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×