eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Red speedometer close up
Nyitókép: Peter Dazeley/getty Images

Nem kegyelmeznek a rendőrök: vitték a gyorshajtó BMW-jét

Egy szerb autós 223 kilométer/órás sebességgel vezetett az A1-es autópályán Ausztriában. Sokba kerülhet a száguldása.

Az osztrák autópálya-rendőrök egy fehér BMW-re lettek figyelmesek, amely nagy sebességgel haladt el az A1-es autópályán a megkülönböztető jelzés nélküli autójuk mellett. Sipbachzellnél elszáguldott a lézeres sebességmérő mellett, amely 223 kilométer/órát mutatott – írja a nachrichten.at.

A következő pihenőhelynél leállították a Svájcban élő, 36 éves szerb sofőrt, és több kellemetlen hírrel is fogadták. Elsőként 1300 eurós bírságot szabtak ki rá, majd bevonták a jogosítványát, és hat hónapnál hamarabb nem is kaphatja vissza. Az igazi büntetés azonban, hogy a március elejétől érvényében lévő új szabályok szerint a rendőröknek az autót is le kellett foglalniuk, így a sofőr és három utasa csak egy bérelt kocsival folytathatta az útját Bécsig.

Az új szabályok szerint ha egy autós lakott területen kívül a megengedett legnagyobb sebességet legalább 90 km/órával túllép, akkor le kell foglalni az autóját. Most két hete van az illetések hatóságnak, hogy döntsön a BMW jövőjéről. Az új szabályok szerint ugyanis az autópályán 220 felett száguldó vezetők autóját nemcsak lefoglalni lehet, hanem el is lehet árverezni, ha attól kell tartani, hogy a sofőr a jövőben is hasonló szabálysértést követhet el. Az árverezésből befolyó összeg hetven százaléka egy közlekedésbiztonsági alapba kerül, a harminc százaléka pedig az adott tartományt, ebben az esetben Felső-Ausztriát illeti.

Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Ez lehet az ügy, ami mindent boríthat Amerikában: Joe Biden kezében az ütőkártya?

Ez lehet az ügy, ami mindent boríthat Amerikában: Joe Biden kezében az ütőkártya?

Az abortuszhoz való jog évtizedek óta az egyik legtöbb érzelmet és vitát kiváltó téma az amerikai politikában. A konzervatív aktivisták és politikusok ’70-es évek óta zajló abortuszellenes erőfeszítései a Legfelsőbb Bíróság 2022-es döntésében csúcsosodtak ki, amikor a testület lényegében visszadobta az államoknak az abortusz szabályozását. Azóta viszont a terhességmegszakításhoz való jog biztosítása a demokraták egyik nyerő ügye lett: több győzelmet is köszönhetnek a republikánus vezetésű államok tervezett vagy már érvényben lévő szigorításainak. Joe Bidenék pedig abban bíznak, hogy ősszel az abortuszjog körüli vita ismét a Fehér Házba repítheti őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 17:33
×
×
×
×