eur:
388.48
usd:
360.77
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella
Izraeli légicsapás a Gázai övezetben Izrael déli részéből nézve 2024. január 30-án. A Hamász palesztin iszlamista szervezet fegyveresei október 7-én támadást indítottak Izrael ellen, az izraeli haderő pedig válaszul légi és szárazföldi hadműveleteket hajt végre a Gázai övezetben.
Nyitókép: MTI/AP/Ariel Schalit

Nem szűnnek a harcok az izraeliek és a palesztin szélsőségesek között

Az izraeli hadsereg folytatta a harcokat csütörtökön a Gázai övezetben és az északon, a libanoni határnál - jelentette a helyi média a hadsereg közlése alapján.

Az IDF katonái tetemes mennyiségű fegyvert találtak a Gázai övezet déli részén, Hán-Júnisz Hamad negyedében, és megsemmisítették az iszlamisták parancsnoki központjait. Emellett razziát hajtottak végre egy fegyvereket és katonai felszereléseket gyártó épületben.

A szárazföldi egységek alagutakat derítettek fel, és megöltek több fegyveres palesztint.

Izrael bejelentette, hogy a jövő héttől engedélyezi az Egyesült Arab Emírségek finanszírozta humanitárius segélyek bejuttatását Gázába tengeri úton. Izraelre egyre nagyobb nemzetközi nyomás nehezedik a gázai civileket sújtó humanitárius válság, a segélyszállítási nehézségek miatt.

Az izraeli biztonságiak az éjjel újabb 34 körözött palesztint tartóztattak le Ciszjordániában az IDF szóvivője szerint. A razziák során a palesztinok robbanóanyagokkal dobálták meg a katonákat, de az incidensnek nem volt áldozata. A háború kezdete óta hozzávetőleg 3450 körözött személyt tartóztattak le Ciszjordániában, akik közül mintegy 1500-an a Hamászhoz tartoznak.

Csütörtökön is folytatódtak a belövések Izrael területére Dél-Libanonból, és az erre adott izraeli tüzérségi válaszok és légicsapások. Tíz rakétát észleltek Ros Hanikránál, Izrael északnyugati tengeri határánál, melyekből kilencet elfogott a légvédelem, a tizedik pedig lakatlan területen csapódott be.

Címképünk illusztráció

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×