eur:
389.15
usd:
362.88
bux:
67977.72
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Blood-Stained Flags of Ukraine and Russia
Nyitókép: Manuel Augusto Moreno/ Getty Images

Két napon belül két orosz ezredes is elesett Ukrajnában

Korábban a légideszant erők egyik parancsnoka, míg most a szevasztopoli rádiótechnikai ezred első embere vesztette életét.

Iszmagilov Vadim Nailijevics ezredes halál hírét az X-en tették közzé. Úgy tudni, hogy a szevasztopoli 3. rádiótechnikai ezred parancsnokával egy ukrán harci gépről indított Storm Shadow rakéta végzett. Az ukránok az utóbbi napokban több rakéta és tüzérségi csapást is mértek megszállt Krím-félsziget katonai bázisaira.

Két nappal ezelőtt pedig arról érkezett jelentés, hogy elesett Arman Oszpanov ezredes, az orosz légideszant erők páncélos egységeinek parancsnoka. A főtiszt azért ment Ukrajnába, hogy lelkesítse és harcra buzdítsa a Herszon közelében állomásozó orosz katonákat. Azonban aknára lépett, és életét vesztette.

Nyugati megfigyelők szerint a korábbi háborúk tapasztalatai alapján az orosz hadsereg aránytalanul sok magas rangú tisztet és tábornokot veszít el Ukrajnában. Ennek egyik oka az ukrán felderítés kiemelkedő hatékonysága lehet, amely precízen meg tudja határozni az ellenséges harctéri parancsnokok pillanatnyi tartózkodási helyét. A másik ok pedig talán az, hogy a harcoló alakulatoknál tapasztalható gyenge morál miatt a magas rangú tiszteknek sokkal gyakrabban kell a frontvonalba menniük, hogy személyesen lelkesítsék a katonáikat.

Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×