eur:
386.89
usd:
355.97
bux:
68088.24
2024. május 17. péntek Paszkál
Izraeli katonák. Forrás: X / Direto do Front
Nyitókép: Forrás: X / Direto do Front

Küszöbön állhat a Gáza elleni izraeli hadjárat

Az izraeli légierő folyamatosan támadja a Gázában lévő katonai célpontokat, miközben egyre nagyobb erőket von össze a terület határán a hadsereg.

Mint azt az Infostart is megírta, az izraeli védelmi miniszter elrendelte a Gázai övezet teljes elszigetelését. Joav Gallant közölte, hogy utasítására elvágták a terület áram-, víz- és élelmiszer-ellátását. Az izraeliek azt is szigorúan ellenőrzik, hogy ki léphet be az övezetbe, illetve távozhat onnan. Londoni értesülések szerint Egyiptom ugyancsak szigorúan ellenőrzi a Gázába történő ki- és belépéseket.

A BBC brit médiacég helyszíni tudósítója szerint Izrael ennél is szigorúbb válaszlépésekre készül. A hadsereg rengeteg katonát, harckocsit és lövészpáncélost vont össze a terület határán. Minden jel arra utal, jelentette a brit újságíró, hogy hamarosan átfogó támadás indul a Hamász ellen.

A tudósító ugyancsak beszámolt arról, hogy Izraelben egyre nagyobb a Hamász fegyveresei elleni harag. Jonathan Beale elmondta, hogy míg az elesett izraelieket már mind elszállították, a palesztin fegyveresek holttestei még az utak mentén hevernek. Azt is látta, amint egy izraeli teherautósofőr megállt és kővel dobálta meg a Hamász-fegyveresek holttesteit.

A BBC arról is beszámolt, hogy az izraeli bombatámadások következtében már 500-nál is többen vesztették életüket Gázában és majdnem háromezer a sebesültek száma.

Címlapról ajánljuk
Bóka János: három fő prioritásunk lesz az uniós elnökség idején

Bóka János: három fő prioritásunk lesz az uniós elnökség idején

Intézményi, biztonsági és politikai szempontból is bizonytalan helyzetben veszi át Magyarország július 1-jén az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét, de jól haladnak az előkészületek, és a váratlan helyzetek kezelésére is képesek lesznek - mondta Bóka János európai uniós ügyekért felelős miniszter egy háttérbeszélgetésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×