eur:
387.69
usd:
357.55
bux:
68172.79
2024. május 17. péntek Paszkál
Az orosz védelmi minisztérium videóról készült felvétele Szergej Sojgu orosz védelmi miniszterről az Ukrajna elleni háborúban harcoló orosz katonai egységek egyik parancsnoki állásán, a kelet-ukrajnai frontvonalon, Donyecktől délre 2023. március 4-én.
Nyitókép: Orosz védelmi minisztérium

Házi őrizetben lehet az orosz védelmi miniszter

Szergej Sojgu egyáltalán nem mutatkozott a hétvégi katonai puccs idején.

Az egyik független internetes forrás, az OSINTdefender úgy értesült, hogy az orosz biztonsági szolgálat, az FSZB, házi őrizetben tartja a védelmi minisztert. Állítólag vizsgálat folyik ellene vezetői tevékenysége és a katonai alapból történt lopások miatt.

Az általában igen jól értesült portál szerint Moszkvában későbbre ígértek hivatalos bejelentést a védelmi miniszterrel kapcsolatban.

Mint arról az Infostart is beszámolt, korábban az orosz védelmi minisztérium egy videót tett közzé, amelyen az látható, hogy Szergej Sojgu meglátogatja az Ukrajnában harcoló alakulatokat.

A film kísérő szövege szerint a miniszter harctéri parancsnokokkal találkozott és tájékozódott a fronton kialakult helyzetről.

Ugyanakkor a hétvégi Wagner-puccs lezárásaként született megállapodás egyik pontja éppen az lehet a pletykák szerint, hogy Szergej Sojgut és Valerij Geraszimov vezérkari főnököt el kell távolítani posztjáról. Az Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök közvetítésével létrejött megállapodás másik két pontja pedig az lehet, hogy a zendülés résztvevőit nem fogják felelősségre vonni, a Wagner zsoldos csapat vezetője, Jevgenyij Prigozsin pedig szabadon távozhat Fehéroroszországba.

Azóta Prigozsin hollétéről sincs megbízható értesülés. A zsoldosvezér korábban azt hangoztatta, hogy a lázadás célja Szergej Sojgu és Valerij Geraszimov eltávolítása, mert Prigozsin szerint súlyos felelősség terheli őket az ukrajnai hadjárat sikertelensége miatt.

Címlapról ajánljuk

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×