eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
T-72B3 orosz harckocsi. Forrás:Twitter/Mike Yeo
Nyitókép: Forrás:Twitter/Mike Yeo

Karambolozott a pánikba esett ukrán harckocsizó - videó

A közösségi médiában nemrég megjelent videón egy ukrán tank próbál menekülni, de eközben legázolja a saját egységének egyik páncélautóját.

A portfolio.hu is kiszúrta azt a videót, amelyet egy drón készített a furcsa balesetről. Az ukrán tank vezetője megpróbál kitérni egy rátámadó orosz drón elöl, de manőver igencsak rosszul végződik.

Miközben a pánikba esett harckocsizó teljes gázzal tolat, nem veszi észre a mögötte lévő amerikai gyártmányú Maxx Pro MRAP páncélautót. Előbb csak megtolja, majd kövérgázzal maga alá is gyűri a járművet. A drón támadását azonban így sem tudja elkerülni, így az oroszok egy csapással két ukrán járművet tehettek tönkre.

Hasonló balesetek már mindkét hadban álló félnél előfordultak. Több videó is kering az interneten, amelyeken az látható, amint a támadás alatt álló orosz járművek vezetői egymásnak hajtanak miközben fejveszetten próbálnak menekülni.

Legutóbb pedig az ukránoknak sikerült hasonló manővert végrehajtani, akkor egy német gyártmányú Leopard 2-essel hajtottak neki egy amerikai M2 Bradley lövészpáncélosnak.

A képek alapján a harckocsi még javíthatónak tűnik, de az MRAP járművet teljesen lenullázta a 44 tonnás tank.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×