eur:
389.54
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Orosz zászlókat lengető emberek ünnepelnek Moszkvában 2022. szeptember 30-án, miután Vlagyimir Putyin orosz elnök bejelentette a négy kelet-ukrajnai régió Oroszországhoz csatolását. Putyin a szakadár Donyecki és Luhanszki Népköztársaság, valamint Herszon és Zaporizzsja megye vezetőivel írta alá a csatlakozásról szóló egyezményt.
Nyitókép: MTI/AP

Észtországban súlyos büntetés jár az orosz propaganda terjesztéséért

Még az orosz, illetve az egykori szovjet zászló kitűzését is keményen megtorolják a hatóságok.

Egy orosz nyelvű tévéműsorban nyilatkozott erről az észt rendőrség egyik vezetője. Mint mondta: május 5-től kezdődően szigorúan büntetik az Oroszországot támogató megnyilvánulásokat.

Tilos az orosz és a volt szovjet zászló kitűzése, valamint a "különleges katonai műveletre" utaló "Z" és "V" jelzések használata. A büntetés mindezekért nagyon szigorú.

Akár 1200 eurót, majdnem négyszázötvenezer forint pénzbírságot is fizethet, aki megszegi a tilalmat.

Az észt rendőrség képviselője azt is kilátásba helyezte, hogy súlyosabb esetben a szabálysértőket őrizetbe vehetik és eljárás indíthatnak ellenük.

Oroszországban még ennél is szigorúbban büntetik azokat, akik kétségbe vonják a háború jogosságát. A "különleges katonai műveletek" ellenzőit akár 15 évig terjedő börtönbüntetéssel is sújthatják.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×