eur:
397.75
usd:
372.32
bux:
70479.46
2024. június 21. péntek Alajos, Leila
Szevasztopol, 2014. április 1.Az orosz haditengerészet fekete-tengeri flottájához tartozó Tarantul-III-as hadihajója, mielőtt elhagyja a krími Szevasztopol kikötőjét 2014. április 1-jén. (MTI/EPA/Szergej Ilnyickij)
Nyitókép: MTI/EPA/Szergej Ilnyickij

Megtámadták Szevasztopolt

Hajnalban dróntámadás érte a Krímben lévő Szavasztopol városát.

A támadásról az orosz hírügynökségek is beszámoltak. Az orosz fekete-tengeri flotta volt a célpont.

A felvételek szerint komoly robbanás is történt. Eközben a TASSZ orosz hírügynökség a helyi orosz kormányzót idézi, aki mazt nyilatkozta: "a flotta visszaverte a felszínen támadó drónokat". De azt is elismerte, hogy még mindig készenlétben vannak a fegyveres erők.

Az oroszok azt állatják, hogy az egyik támadó drón "magától" robbant fel, de károkat nem okozott. A másikat pedig lelőtték.

A Telex emlékeztet arra, hogy a megszállt Szevasztopolból legutóbb február 17-én jelentettek robbanásokat, amikor Razvozajev kormányzó azt állította, hogy az orosz légvédelem lelőtt egy drónt a Balaklava hőerőmű felett.

Fotónk nem a támadáskor készült.

A tavaszi harci helyzetről az alábbi Arénában tájékozódhat részletesebben:

Címlapról ajánljuk
A szlovák egészségügyi kormánybiztos szerint nem is volt Covid-járvány

A szlovák egészségügyi kormánybiztos szerint nem is volt Covid-járvány

Komoly nemzetközi problémát okozhat Szlovákiának, hogy június elején – a világon egyedüli államként – nem csatlakozott az Egészségügyi Világszervezet (WHO) Nemzetközi Egészségügyi Rendszabályaihoz. A Szlovákiát képviselő Peter Kotlár a pozsonyi parlament egészségügy bizottsági ülésén azt mondta, hogy ő csak az „emberi jogokat és az ország szuverenitását” védte azzal, hogy elutasították a dokumentum alkalmazását. Kotlár azt is megismételte, hogy Szlovákiában egyébként sem volt covid-járvány.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.21. péntek, 18:00
Ferencz Orsolya
űrkutatásért felelős miniszteri biztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. június 21. 10:50
×
×
×
×