eur:
389.63
usd:
364.91
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Abbas Ali Soleimani ajatollah. Forrás:Twitter/Jason Brodsky
Nyitókép: Forrás:Twitter/Jason Brodsky

Döbbentes videó készült Iránban egy hidegvérű gyilkosságról

Az ország egyik vallási vezetőjét lőtték le.

A merénylő biztonsági őrnek adta ki magát és egy bankban végzett Abbasz Ali Soleimani Esbukolai ajatollahhal. A síita vallási vezető egy bankban várakozott, az Irán északi részén található, Babolsar városában.

A gyilkos komótosan odasétált a főpaphoz és egy hangtompítós géppisztollyal agyonlőtte. A felvételt a bank egyik biztonsági kamerája készítette.

Mivel a fegyver nem csapott nagy zajt, csak kevesen figyeltek fel a gyilkosságra. Egyikük dulakodni kezdett a merénylővel, majd egy katona ruhás férfi is segítségére sietett. Sikerült kicsavarniuk a géppisztolyt a gyilkos kezéből, de nem tartóztatták fel és az ajatollah merénylője egyszerűen kisétált a bankból.

A tartományi főkormányzó, Mahmud Hosszeinipur Nuri közölte: "egyelőre meglehetősen homályos, hogy mi lehetett a támadó indítéka." Mint mondta, a rendőrségnek nincs bizonyítéka arra, hogy a merényletet politikai okból követhették el. Az iráni elnök, belügyminiszter és főügyész is szigorú vizsgálatot rendelt el.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×