eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Recep Tayyip Erdogan török elnök választási plakátjai a délkelet-törökországi Diyarbakirban 2023. március 20-án. Az elnökválasztást május 14-én tartják Törökországban.
Nyitókép: MTI/EPA/Sedat Suna

A törököknek már van egy támadóhajójuk - videó

Recep Tayyip Erdogan török elnök hétfőn Isztambulban átadta Törökország első többcélú támadóhajóját, a TCG Anadolut, amely az ország legnagyobb hadihajója is egyben - jelentette az Anadolu török állami hírügynökség.

Erdogan a török metropolisz Tuzla nevű körzetének hajógyárában hangsúlyozta: "ez a hajónk rendelkezik azokkal a jellemzőkkel, amelyek lehetővé teszik, hogy katonai és humanitárius műveleteket hajtsunk végre a világ minden sarkában, amikor szükséges".

A hadihajó, amelyet 2016 áprilisában kezdtek építeni, 231 méter hosszú, 32 méter széles és 58 méter magas, fedélzetén pedig mintegy 1200 katona teljesít majd szolgálatot.

A TCG Anadolu főként drónok, valamint helikopterek le- és felszállására alkalmas, de kisebb repülőgépek fogadására is képes. Ezen felül több tucat harckocsi, illetve páncélozott harcjármű szállítható vele.

A hajó jelentősen hozzájárul a török harci drónok műveleti képességeinek fokozásához.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×