eur:
395.25
usd:
365.65
bux:
65394.23
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
A Belta fehérorosz állami hírügynökség által közreadott képen Olekszij Reznyikov ukrán védelmi miniszter tárgyal az orosz delegációval a fehéroroszországi Gomelben 2022. február 28-án. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai művelet végrehajtását Ukrajnában.
Nyitókép: MTI/EPA/BelTA/Szerhíj Holodilin

Ukrán védelmi miniszter: pár héten belül megindulhat a nagy ellentámadás

Olekszij Reznyikov erről az ERR észt hírügynökségnek adott nyilatkozatában beszélt.

Az ukrán védelmi miniszter bejelentette, hogy április végén vagy május elején indulhat a már régóta emlegetett ellentámadás. Mindez az időjárás függvénye, ugyanis meg kell várni, hogy felszáradjon a vidéket borító sártenger.

Olekszij Reznyikov nem zárta ki, hogy az offenzívában bevetik a Németországtól nemrég kapott Leopard 2-es harckocsikat és a Nagy-Britannia által küldött Challenger 2-es tankokat is. Korábban Volodimir Zelenszikj ukrán elnök azt mondta:

addig nem indulhat meg a nagy ellentámadás, amíg meg nem érkeznek a nyugati szövetségesek által beígért újabb nehézfegyverek.

A washingtoni Institute for the Study of War úgy értesült, hogy az Egyesült Államok felgyorsítja az M1 Abrams harckocsik és a MIM-104 Patriot légvédelmi rakéta rendszerek Ukrajnába szállítását.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×