eur:
368.51
usd:
344.64
bux:
48287.25
2023. június 6. kedd Cintia, Norbert
Nyitókép: Szijjártó Péter/Twitter

Szijjártó Péter: manipulálták az interjúmat

A külgazdasági és külügyminiszter a közösségi oldalán számolt be arról, hogy nem az általa elmondott kijelentések, hanem utólag felmondott mondatok kerültek a holland közszolgálati csatorna adásába.

Az adásba került anyagból egyes részeket kivágtak, és azok helyére jöttek utólag felmondva olyan mondatok, mint “Magyarország Putyin jó barátja” és "minden más, amit már megszokhattunk" - írta az adásban elhangzottakról közösségi oldalán Szijjártó Péter.

A külgazdasági és külügyminiszter a Facebookon megosztotta a műsor felvételét, aminek forgatókönyve az, hogy a műsorkészítők felveztő és levezető beszélgetés közé ékelték Szijjártó Péter interjúját.

Az angolul elhangzott beszélgetésben a riporter azon kérdésére, hogy nem érzi-e magát Magyarország elszigetelve az unióban, amikor nem támogatják a béketörekvéseit, a külügyminiszter elmondta: többen támogatják őket Brüsszelben, mint amennyien nyíltan képviselik ezt az álláspontot, és ezek a szereplők a kohézióra hivatkozva nem mernek szembeszállni a vezető nézetekkel, tartva a liberálisok, az NGO-k, a média nyomásától.

Azt is kifejtette még a tárcavezető, hogy a világ országait tekintve sokkal többen vannak a békepártiak, sőt a többség - mint Afrika, Latin-Amerika, Ázsia - békét akar.

Az a felvetés is elhangzott, hogy a magyarok hogyan éreznék magukat, ha Oroszország megszállná az országot, és nem kapnának támogatást, amire Szijjártó Péter úgy reflektált, ez 1956-ban már megtörtént velünk, tehát tudjuk, milyen érzés.

Szijjártó Péter elismerte, hogy a világ egyik legkorruptabb szervezetének tartja a brüsszeli képviselő-testületet, amit a jelenlegi letartóztatások is alátámasztanak. Kifejtette, hogy szerinte Magyarországon sokkal jobb és sokkal szabadabb a média helyzete, mint bármelyik európai országban beleértve Hollandiát is.

Szó van még az Oroszországgal folytatott magyar kapcsolatokról, az USA-val való viszonyról és az EU jövőjéről is.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: eddig nem sikerült jól Milák Kristóf vb-felkészülése, de nála ez nem számít
Exkluzív

Sós Csaba: eddig nem sikerült jól Milák Kristóf vb-felkészülése, de nála ez nem számít

Nem vállal újabb számokat a júliusi fukuokai világbajnokságon az olimpiai bajnok úszó, mert a felkészülésének az utolsó időszakai nem sikerült jól Sós Csaba szerint. A szövetségi kapitány részleteket nem akart elárulni, de hozzátette, Milák Kristóf 2020-ban három héttel a súlyos Covid-megbetegedés után is képes volt világklasszis úszásra.
AKTUÁLIS
Karácsony Gergely és a főváros perre megy

Karácsony Gergely és a főváros perre megy

A fővárosi önkormányzat kedden benyújtja a szolidaritási hozzájárulás rá kiszabott idei mértéke miatti keresetét a Fővárosi Törvényszékhez - jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester.
VIDEÓ
Minimális emelkedéssel zártak a Wall Streeten

Minimális emelkedéssel zártak a Wall Streeten

Tegnap egy mérsékeltebb hangulatromlás volt megfigyelhető a tőzsdéken, a nap végére Európa és az USA is lefordult. Utóbbiban részben az is szerepet játszott, hogy az Apple a napon belüli történelmi csúcs után esni kezdett, miután a cég bemutatta új AR-headsetjét, amelynek ára 3500 dollár - magasabb, mint amire sokan számítottak. Ezt követően ma az ázsiai tőzsdéken vegyes mozgásokat láttunk, és Európában is folytatódnak a bizonytalan mozgások, így csak minimális elmozdulásokat látni. Ugyanez mondható el az Egyesült Államokról is, ahol a kezdeti esést később mérsékelt emelkedés váltotta fel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×