eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pixabay

Ezentúl pénzbe kerül a Facebook, de nem mindenkinek

Az Egyesült Államokban elindult a fizetős Facebook. Havidíjért kék pipát lehet vásárolni.

A Meta Verified is egy kék pipa lesz (Twitter is hasonlót csinált) a felhasználók neve mellett. A szolgáltatásról egyébként mér mi is beszámoltunk. Az első bejelentések februárban érkeztek erről, akkor az Infostarton egy kiberkutató elemezte a helyzetet.

Keleti Arthur szerint a következő évek kulcsszava az eredetiség, a hitelesség lesz, ezzel tudunk ugyanis küzdeni a dezinformációk, a hamis adatok, a hamis videók ellen, mert ma már bárkiről bármit azonnal össze lehet állítani.

"Én mint biztonsági szakember valószínűleg fogok érte fizetni, mert a hitelesség, a bizalom fontos építőkövem, de nem biztos, hogy ez mindenkinek bele fog férni" – fejtegette.

A díj az USA-ban havi 14,99 dollárba kerül az iOS és Android eszközökön, illetve havi 11,99 dollárba a weboldalon. 5000 Ft körüli összegekről van szó. A szolgáltatás az Instagramon és a Facebookon is elérhető lesz, ám

továbbra sem lesz kötelező fizteni.

A Meta azt ígéri, hogy a pénzért az azt használók nagyobb és főleg több védelmet kapnak, hogy ne tudjanak mások a nevükben oldalt indítani - számolt be mások mellett a BBC.

A hasonló közösségi oldalak, mint a Snapchat, a Telegram és a Twitter is elindított már fizetős megjelölést.

A közösségi oldalak hátterében működő Mesterséges Intelligenciáról az alábbi Aréna-beszélgetésben tudhat meg részleteket:

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×