eur:
394.01
usd:
363.56
bux:
66169.03
2024. március 2. szombat Lujza
Nyitókép: Twitter

Hatalmas tűz tombol a Fertő tónál

Egy nádarató géptől gyulladt meg szerda délután a Fertő tó nádasa a tó északnyugati oldalán, és csütörtökön már öt tűzoltóhelikopter küzdött a lángokkal.

Egy nádarató gép okozott tüzet még szerda délután a Fertő tó osztrák oldalán a nádas Sásony (Winden am See) közelében. Hiába vonult a helyszínre 14 település tűzoltósága, és az oltás tűzoltó helikopter is segítette, kora délutánra már hét futballpályányi terület égett.

Az oltási munkálatokat nehezítette, hogy a szél változó irányú volt, így nehezen tudták kordában tartani a tüzet, ami ráadásul nehezen megközelíthető helyen csapott fel.

A Kurier tudósítása szerint csütörtök reggelre súlyosbodott a helyzet, mert noha éjszaka Breitenbrunn közelében sikerült megállítani a tűz terjedését, reggel a feltámadó szélben újabb részen kapott lángra a nádas, és most észak felé terjed. Olyannyira kritikussá vált a helyzet, hogy a délelőtt folyamán már öt tűzoltóhelikoptert vetettek be, hármat a belügyminisztérium, kettőt pedig a honvédség küldött a helyszínre. Mivel a terület nehezen megközelíthető, ezért kértek légi támogatást kértek. A tűzoltóság reméli, hogy így a tüzet a lehető leggyorsabban meg lehet fékezni.

A leégett területet drónokkal mérték fel – már 200 hektár körül volt.

A szárazföldön jelenleg 13 tűzoltóság dolgozik 26 járművel és körülbelül 120 fővel.

Címlapról ajánljuk
Életbe lépett az EU legszigorúbb idegenrendészeti szabályrendszere

Életbe lépett az EU legszigorúbb idegenrendészeti szabályrendszere

Március elsejétől kell alkalmazni Magyarországon az új idegenrendészeti szabályrendszert, amely január elején lépett hatályba. A törvény célja az, hogy migránsok még vendégmunkásként se érkezhessenek hazánkba, akik pedig itt vannak, azok ne vehessék el a magyarok munkáját.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.04. hétfő, 18:00
Kovács Zsolt
öngondoskodásért felelős miniszteri biztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×