eur:
394.96
usd:
371.68
bux:
66359.45
2024. április 16. kedd Csongor
Tűz egy moszkvai raktárban. Forrás:Twitter/Austin
Nyitókép: Forrás:Twitter/Austin

Hatalmas tűz pusztított egy moszkvai hadiipari létesítmény közelében – videó

Úgy tudni, hogy az intézetben rakéták irányító rendszereit fejlesztik.

A közösségi médiában jelentek meg képek és videók arról, hogy hatalmas tűz pusztított az orosz fővárosban. A TASZSZ orosz hírügynökség szerint Moszkva egyik külső, északkeleti kerületében, a város központjától viszont alig 20 kilométerre tombolt a tűz.

Az orosz katasztrófavédelem azt jelentette, hogy egy üzemanyag-tároló gyulladt ki egy olyan épületben, ahol gumiabroncsokat raktároztak. Mivel a tető beomlott, a tűz legalább másfél ezer négyzetméteren pusztított.

A Twitteren megjelent információk arról szólnak, hogy a lángok a Precíziós Műszerek Állami Kutatóintézetének közvetlen közelében csaptak fel. Ebben az intézményben állítólag az orosz légierő és a haditengerészet rakétáinak rádióirányító rendszereit fejlesztik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Pusztító háborúval fenyeget Kína, de van egy dolog, ami mindent megváltoztathat

Pusztító háborúval fenyeget Kína, de van egy dolog, ami mindent megváltoztathat

Az elmúlt években többször is felmerült már, hogy Tajvant egy elsöprő kínai invázió fenyegeti, ennek pedig már a lehetséges időpontjai is felmerültek. Számos írás foglalkozott azzal, hogy katonai szempontból milyen lehetőségek vannak, azonban sokkal kevesebb vette górcső alá, hogy a társadalomra milyen hatást gyakorolna egy esetleges háború. A The Diplomat elemzése most az ukrajnai háborút példának véve elemezte a lehetséges forgatókönyveket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×