INFORÁDIÓ
2023. március 25. szombat
Irén, Írisz

irán

katonaság

légi bázis

Az iráni hadsereg által közreadott képen Mohammed Bageri vezérkari főnök (k) több magas rangú katonatiszt társaságában megtekinti Irán új föld alatti légi támaszpontját, a Sas 44 nevet viselő bázist egy meg nem nevezett helyszínen. A hadsereg egyik legfontosabb támaszpontjának szánt létesítmény a karbantartó hangárai drónok mellett nagy hatótávolságú rakétákkal felszerelt vadászrepülőgépeket is be tudnak fogadni.

Föld alól is támadhatnak az irániak

Infostart / MTI

Újabb iráni föld alatti légi támaszpontról adott hírt az IRNA iráni állami hírügynökség.

A Sas 44 nevet viselő bázist a hadsereg egyik legfontosabb támaszpontjának szánják, a karbantartó hangárokkal is ellátott létesítmény drónok mellett nagy hatótávolságú rakétákkal felszerelt vadászrepülőgépeket is be tud fogadni.

A bázist az iráni iszlám forradalom 44. évfordulóján zajló ünnepségek közepette adták át, az eseményen több magas rangú katonatiszt, egyebek között Mohammed Bageri vezérkari főnök is jelen volt - adta hírül az IRNA.

Teherán, 2023. február 7.
Az iráni hadsereg által közreadott kép tisztelgő katonákról Irán új föld alatti légi támaszpontjának, a Sas 44 nevet viselő bázisnak az avatóünnepségén egy meg nem nevezett helyszínen. A hadsereg egyik legfontosabb támaszpontjának szánt létesítmény a karbantartó hangárai drónok mellett nagy hatótávolságú rakétákkal felszerelt vadászrepülőgépeket is be tudnak fogadni.
MTI/EPA/Iráni hadsereg
Az iráni hadsereg által közreadott kép tisztelgő katonákról Irán új föld alatti légi támaszpontjának, a Sas 44 nevet viselő bázisnak az avatóünnepségén egy meg nem nevezett helyszínen. A hadsereg egyik legfontosabb támaszpontjának szánt létesítmény a karbantartó hangárai drónok mellett nagy hatótávolságú rakétákkal felszerelt vadászrepülőgépeket is be tudnak fogadni. MTI/EPA/Iráni hadsereg

A hírügynökség nem árult el részleteket a támaszpont helyéről, mindössze annyit közölt, hogy a bázis az ország egyik hegyvidéki részén, "mélyen a föld alatt" található, elhelyezkedése révén pedig a légierő "meglepetésszerű műveleteket tud végrehajtani,

"melyekre az ellenség nem számít".

Teherán legutóbb májusban adott hírt föld alatti légi támaszpontról. A Zagrosz-hegységben, több száz méter mélyen épült létesítményben a tájékoztatás szerint több mint száz harci, felderítő és megsemmisítő drón található.

Nyitókép: MTI/EPA/Iráni hadsereg
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018