eur:
394.32
usd:
369.84
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Ukrán katona drón által közvetített képet néz monitoron egy földalatti parancsnoki központban a kelet-ukrajnai Donyecki területen fekvő Bahmutban 2022. december 25-én.
Nyitókép: MTI/AP/Libkos

Oroszországi hadászati repülőtérnél füleltek le egy ukrán drónt

Nem ez volt az első támadás, ami a létesítményt érte.

Az orosz hadsereg légvédelmi rendszere megsemmisített egy ukrán drónt a Szaratov megyei Engelsz fölött - közölte Roman Buszargin, a megye kormányzója csütörtökön a Telegram-csatornáján. Engelszben üzemel az orosz hadászati légierő gépeit állomásoztató repülőtér, amelyet ebben a hónapban már kétszer is támadtak ukrán drónok.

Buszargin közölte: ismét olyan rémhírt terjesztettek, hogy Engelszt evakuálni kell, de nyugalomra intette a lakosságot. A kormányzó szerint az anyagi kár nem jelentős, és senki sem sérült meg.

Az RBK gazdasági portál szerint korábban a MASH és az Osztorozsno Novosztyi Telegram-hírcsatornája is arról számolt be engelsi lakosokra hivatkozva, hogy a repülőtér környékén légiriadó volt, és robbanásokat lehetett hallani. Ukrán drónok lelövéséről adott hírt a Telegram-csatornáján csütörtökön egy másik orosz régió, Brajnszk megye kormányzója, Alekszandr Bogomaz is.

Az oroszországi Engelsz a Google Térképen (piros gombostűvel jelölve)
Az oroszországi Engelsz a Google Térképen (piros gombostűvel jelölve)

Az orosz ellenőrzés alá került ukrajnai területek több településéről jelentettek ukrán tüzérségi támadást csütörtökön a helyi hatóságok.

A csütörtöki hadijelentés szerint Oroszország légiereje lelőtt egy ukrán Szu-25-ös és Szu-24-es repülőgépet, valamin két Mi-8-as helikoptert, a légvédelem pedig hét ukrán drónt, valamint négy HIMARS- és Uragan-rakétát.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×