eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
Teherautók várakoznak az angliai Dover kikötőjében 2020. december 19-én, kevesebb mint két héttel az Egyesült Királyság EU-tagságának megszűnése előtt. A brit kormány tájékoztatta az Európai Unióba tartó teherautók vezetőit, hogy 2021-től tilos húst, illetve tejtermékeket az Európai Unió területére vinni, és ez a szabály a sofőrök sonkás vagy sajtos szendvicseire is vonatkozik. A tehergépkocsi-vezetőknek az új vám- és határellenőrzési szabályok miatt hosszadalmas várakozással is számolniuk kell.
Nyitókép: MTI/EPA/Andy Rain

Molotov-koktélokat dobált, majd öngyilkos lett egy férfi Doverben – video

Egy bevándorlási hivatalt akart felgyújtani az angliai kikötővárosban.

Megpróbált felgyújtani egy bevándorlási hivatalt, majd öngyilkos lett egy férfi Angliában.

Szemtanúk beszámolóit idéző brit médiajelentések szerint az eset a délkelet-angliai Dover kikötővárosban történt, ahol a férfi három Molotov-koktélt dobott a bevándorlási ügyeket intéző helyi központ épületére.

A BBC közszolgálati médiatársaság beszámolója szerint a tűzoltók rövid idő alatt eloltották az épületben keletkezett kisebb tüzet.

A támadó egy gépkocsival érkezett a helyszínre, majd miután az épületre hajította a házilagos gyújtóeszközöket,

egy közeli üzemanyagtöltő állomásra hajtott tovább, ahol öngyilkosságot követett el.

A brit belügyminisztérium szóvivője közölte: a tárca értesült az incidensről, amelynek helyszínére már kivonult a rendőrség.

A szóvivő szerint ugyanakkor egyelőre nem lenne helyénvaló további nyilatkozatok közzététele az ügyben.

Nagy-Britanniába évente több tízezren próbálnak illegálisan átjutni a kontinensről a La Manche-csatornán át, többnyire embercsempészek által szervezett csoportokban, amelyek gumicsónakokkal kelnek útra.

Tavaly novemberben 31 ember, köztük öt nő és egy gyermek a tengerbe fulladt, amikor gumicsónakkal próbáltak átkelni a Doveri-szoroson Franciaországból Angliába, és a csónak az átkelési kísérlet közben elsüllyedt.

A brit kormány ezután új, szigorú törvények előkészítésébe kezdett az illegális bevándorlás megfékezésére. Ennek alapján életfogytiglani börtönnel lesznek sújthatók azoknak a hajóknak a vezetői, amelyekkel az embercsempészek a Nagy-Britanniába illegálisan bejutni próbálókat szállítják az európai kontinensről a brit partok felé, az Európa felől illegálisan brit területre lépők pedig nem folyamodhatnak hivatalosan menedékjogért.

Ezt London azzal indokolja, hogy a brit határokat törvénysértő módon átlépők biztonságos országokon áthaladva érték el Nagy-Britanniát, és ezekben az országokban kellett volna menedékjogot kérniük.

Ha segítségre van szüksége
Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nem tiltani, hanem tanítani kell az iskolában az AI-használatot

Nem tiltani, hanem tanítani kell az iskolában az AI-használatot

A mesterséges intelligencia korszakának hajnalán az egész oktatási rendszer célja és eszközrendszere megérett egy jelentősebb újragondolásra - mondta a Pénzcentrumnak adott interjújában Balogh Petya, a Cápák között angyalbefektetője. Mint mondta, manapság a sikeres karrierhez nem lexikális tudásra van szükség, hanem kreatív és hatékony problémamegoldásra, ezt viszont szerinte nem tanítják a magyar iskolákban. Az STRT Holding vezérigazgatójával arról is beszélgettünk, mennyire könnyű vagy nehéz 2024-ben fiatalnak, kezdő vállalkozónak lenni Magyarországon, és kiderült, az RTL Cápája mit gondol arról, hogy manapság egyre több az influencer-vállalkozó. Arról pedig már a május 9-i GEN Z Fest 2024-en fog beszélgetni, hogy szerinte bátorság vagy értelmetlen hősködés-e manapság fiatalon vállalkozni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×