eur:
393.76
usd:
368.01
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Légi felvétel a lövöldözés helyszínéről Chicago Highland Park nevű elővárosában, ahol egy fegyveres tüzet nyitott az amerikai függetlenség napja alkalmából tartott felvonuláson 2022. július 4-én. A lövöldözésben legkevesebb hatan életüket vesztették, több tucat sérültet kórházba szállítottak. A rendőrség a lövöldözéssel kapcsolatban őrizetbe vett egy 22 éves férfit, Robert E. Crimót.
Nyitókép: MTI/EPA/Tannen Maury

Elkapták a chicagói ámokfutót – videó

A 22 éves helyi férfi hat ember lőtt le. Indítékáról nem tudni semmit.

Őrizetbe vették a chicagói vérengzés feltételezett elkövetőjét, a 22 éves Robert E. Crimót, aki legalább hat embert megölt és többtucatnyit megsebesített az amerikai függetlenség napja alkalmából tartott felvonuláson hétfőn - jelentette be a helyi rendőrség.

Az áldozatok életkora nyolctól 85 évig terjed - mondta el egy egészségügyi forrás.

A meggyilkoltak egyike mexikói állampolgár volt - írta egy mexikói külügyi tisztségviselő a Twitteren.

Highland Park, 2022. július 5.
Rendőrök Chicago Highland Park nevű elővárosában, ahol egy fegyveres tüzet nyitott az amerikai függetlenség napja alkalmából tartott felvonuláson 2022. július 4-én. A lövöldözésben legkevesebb hatan életüket vesztették, több tucat sérültet kórházba szállítottak. A rendőrség a lövöldözéssel kapcsolatban őrizetbe vett egy 22 éves férfit, Robert E. Crimót.
MTI/EPA/Tannen Maury
Rendőrök Chicago Highland Park nevű elővárosában, ahol egy fegyveres tüzet nyitott az amerikai függetlenség napja alkalmából tartott felvonuláson MTI/EPA/Tannen Maury

A lövöldözés Chicago egyik elővárosában, Highland Parkban történt. A települést körülbelül 30 ezren lakják, közel 90 százalékuk fehér bőrű. A lakosság mintegy harmada zsidó.

Az elkövető egy környékbeli lakos, aki egy épület tetejéről adta le a lövéseket. Indítékáról egyelőre semmit sem tudni.

Highland Park rendőrsége elmondta, hogy vádat emelnek a lövöldöző ellen, akit órákkal később sikerült elfogni. A nyomozásban a megyei és a helyi rendőrség, illetve a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) is részt vesz. Rajtuk kívül még több tucatnyian csatlakoztak a vizsgálathoz.

Médiainformációk szerint az elkövető nyolc hónappal korábban hátborzongató videót tett fel az internetre, ahol meglehetősen aktív volt. Ebben egy hang a következőt mondja: "Meg kell tennem. Ez a végzetem. Minden ide vezetett. Semmi sem állíthat meg, még saját magam sem."

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×