eur:
394.48
usd:
371
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma
Orosz harcjárművek az önhatalmúlag kikiáltott Donyecki Népköztársaság miliciája által ellenőrzött délkelet-ukrajnai Mariupolban 2022. május 4-én. A mariupoli Azovsztal acélmű az utolsó olyan terület az Azovi-tenger partján fekvő kikötővárosban, amelyet az orosz erőknek még nem sikerült elfoglalniuk, oda vették be magukat a várost védő ukrán katonák, és több száz civil is ott talált menedéket.
Nyitókép: MTI/AP/Alekszej Alekszandrov

Hibás alkalmazásuk miatt nagy veszteséget szenvedtek az orosz elitegységek is – brit hírszerzés

A megállapításuk szerint Vlagyimir Putyin orosz elnök fejlesztései kiegyensúlyozatlanná tették az orosz haderőt.

A brit védelmi minisztérium legújabb közzétett hírszerzési jelentése szerint az orosz haderő elit egységei, a légideszant-csapatok (VDV-alakulatok) „súlyos veszteségeket” szenvedtek el a háború kezdete óta – áll a Telex beszámolójában.

Azt írják, hogy olyan feladatokkal bízták meg ezeket az elit egységeket, amelyek jobban illettek volna a nehézpáncélos alakulatokhoz, a „rossz stratégiai irányításért” pedig súlyos árat fizettek. A légideszantosok „számos figyelemre méltó taktikai hibát követtek el” – idézi a lap jelentést, amely példákat is hoz ezekre a kudarcokra:

  • Márciusban a hosztomeli repülőtéren keresztül megkísérelt előrenyomulás az ukrán főváros, Kijev felé.
  • Az izjumi tengelyen április óta megrekedt előrehaladás.
  • A közelmúltbeli „sikertelen és költséges” átkelési kísérletek a Donyec folyón.

„A VDV helytelen alkalmazása rávilágít arra, hogy Putyin jelentős befektetései a fegyveres erőkbe az elmúlt 15 évben hogyan eredményezték a teljes orosz haderő kiegyensúlyozatlanságát” – írják.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 06:52
×
×
×
×