eur:
393.14
usd:
366.54
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Youtube

A texasi lövöldözőt otthon és az iskolában is bántották, a mészárlás reggelén lelőtte nagymamáját is

A 19 gyermek és két felnőtt életét kioltó texasi lövöldöző, Salvador Ramos élete meglehetősen hányattatott volt az amerikai sajtóban megjelenő cikkek szerint. A vérengzés előtt több szokatlan üzenetet küldött ismerőseinek.

A közösségi médiában posztolt frissen vásárolt fegyvereiről a 18 éves gyilkos: azt mondják róla, csendes típus volt, de bőven hagyott arra utaló jeleket a közösségi médiában, hogy fegyverrel készül valamit elkövetni. Ramos legalább 19 gyermek és két felnőtt életét követelő ámokfutása az Egyesült Államok elmúlt egy évtizedének legtöbb áldozattal járó iskolai lövöldözése.

A texasi Uvaldéban élő Ramos a lövöldözés reggelén a frissen vásárolt fegyverekkel lelőtte saját nagymamáját - aki túlélte az esetet -, majd autóba ült, és az általános iskolához hajtott, ahol a lövöldözés végén a rendőrök végeztek vele, írja a Sky News.

Az Instagramon is megmutatta fegyvereit

Ramosnak két közösségimédia-fiókja is volt: az Instagramra fel is töltött egy képet arról a két, AR-15 típusú félautomata gépkarabélyról, amelyeket az iskolában használt, és amelyeket 18. születésnapjára vett magának.

"Ez volt az első dolga, amikor betöltötte 18. életévét" – mondta Ronald Gutierrez állami szenátor a CNN-nek. A fegyvereket legálisan vásárolták egy szövetségi engedéllyel rendelkező kereskedőtől Uvalde körzetében.

Április végén egy olyan képet is megosztott az interneten, amelyen egy kéz töltényeket tart. A rendőrség most azt is vizsgálja, hogy a támadást megelőző órákban tett-e olyan kijelentéseket az interneten, amelyek alapján sejthető volt, mit tervez.

A CNN szerint néhány nappal a lövöldözés előtt Ramos egy fegyverről és töltényekről küldött képeket egy volt osztálytársának,

aki azt mondja, egy egész hátizsáknyi lövedéke volt aznap a fiúnak. Beszámolója szerint ő rákérdezett, hogy miért van szüksége erre, amire Ramos úgy válaszolt, ne aggódjon emiatt, majd hozzátette, annyira megváltozott, hogy meg se ismerné őt.

Ramos egy barátja azt is elmondta, hogy a fegyver megvásárlása után a fiú küldött neki egy fotót a nyugtáról. Egy másik osztálytárs, aki saját bevallása szerint közel állt a lövöldözőhöz, azt állítja, hogy gyakran xboxoztak együtt, Ramos pedig a Call of Duty nevű lövöldözős játék nagy rajongója volt.

A Washington Post beszámolója szerint Ramost

gyerekként gyakran érte bullying az iskolában:

csúfolták selypítése miatt, illetve ruháit is kritizálták és gyakran nevezték melegnek. Mindezek miatt később ott is hagyta az iskolát, de otthoni körülményei sem voltak ideálisak, a családban is gyakran előfordultak veszekedések.

Agresszióra hajlamosnak látták kollégái

Ramos egy gyorsétteremláncban dolgozott részmunkaidőben esti műszakokban: munkatársai csendes, magának való emberként ismerték meg, aki ugyanakkor hajlamos volt az agresszióra is. Kollégáival nem nagyon találkozott munkaidőn kívül, ugyanakkor gyakorta látták őt a közeli parkban, ahova bokszkesztyűt vitt magával, és arra próbálta meg rávenni az idegeneket, hogy álljanak ki vele.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×