eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Facebook/Dajana Milinković

Külföldi civilek jöttek rá, kicsoda a 11 napja a horvát sziklákon talált nő - képek

A nemzetközi sajtót is bejárta egy nő története, akit Krk szigeten találtak, nem emlékezett a személyazonosságára és angolul beszélt.

A kihűlt és kiszáradt nő segélykiáltásaira a horvátországi Krk sziget egy szinte megközelíthetetlen részén figyelt fel egy halász a hajójából még szeptember 12-én. A férfi, miután maga nem tudott neki segíteni, rendőröket hívott, de azután nem tudták kideríteni, ki is ő valójában, ugyanis a nő semmire sem emlékezett, ráadásul az okmányai is eltűntek.

A középkorú nőt orvosi ellátásban részesítették, és az arcán lévő sérüléseket is ellátták. Az nem derült ki, hogy ezeket mi okozta - olvasható a Blikk beszámolójában.

Iratai híján szóban próbálták kifaggatni, hogy ki ő és hogyan került a szigetre, de semmire sem emlékezett. Miután elhagyta a kórházat, az illetékes szociális jóléti központ vette át az ellátását - jelentették a hatóságok.

A rendőrség nyomozása napokig semmilyen eredményt nem hozott. A nő hátizsákját megtalálták, viszont csak az (iratok nélküli) pénztárcája, a szúnyogirtója és hasonló apróságai voltak benne.

Ezután a nemzetközi sajtót is bejárta, hogy találtak egy angolul beszélő nőt egy horvát szigeten. Megosztották a fényképét, és addigra az is kiderült, hogy skót akcentussal beszél. A hír és a kép eljutott a Skóciai eltűntek Facebook-csoportba, és annak egyik tagja rábukkant az oldalon azokra a fotókra, amelyekből kiderül, ki is a hölgy.

A szlovákiai Daniela Adamcova egy ideig az Egyesült Királyságban élt, majd 2015-ben Írországba költözött.

A rendőrség megerősítette a nő személyazonosságát, azt viszont még mindig nem tudni, miként került a kietlen, elhagyatott partszakaszra, nem messze a sziget medvék lakta részétől.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×