eur:
390.93
usd:
366.71
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Nyitókép: Pixabay

Órákat állnak a Horvátországba készülők a határon

Egyre nagyobb a tömeg.

Már hajnalban több órát kellett várakozniuk a magyar-horvát határszakaszon az átlépni kívánóknak - írta olvasója beszámolója alapján a hvg.hu. Az Útinform is hasonlóról számol be reggel óta. Délelőtt fél tízkor is azt írták, hogy az M7-es autópályán Letenyénél 3-4 kilométeres a kilépésre várakozó kocsisor. Az ellenőrzés miatt több óra is lehet a várakozási idő.

Frissítés, 14.00: az Útinform szerint a helyzet még mindig ugyanaz, több órás sorban állásra kell számítani. A rendőrség a honlapján is foglalkozott a témával, és azt javasolja az utazóknak, hogy válasszák alternatív útvonalként a szlovén, vagy a kisebb horvát határátkelőhelyeket. A várakozási időket egyébként folyamatosan nyomon lehet követni ezen az oldalon.

Szakemberek már korábban figyelmeztettek, hogy - részben az elmaradt nyaralások pótlása miatt - a járványintézkedésektől függetlenül is feltorlódik a tömeg a szokásos szombati turnusváltásos napokon, mert sokan fognak Horvátországba indulni. A torlódás oka ugyanakkor az is, hogy a horvát oldalon a beutazással kapcsolatos teljes körű adminisztráció időigényes.

A rendőrség közölte, a magyar oldalon teljes kapacitással üzemel mind a két határátkelőhely.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×