eur:
392.89
usd:
366.89
bux:
66389.03
2024. április 25. csütörtök Márk
Jair Bolsonaro brazil elnök szájmaszkban távozik az Alvorada elnöki rezidenciáról Brazíliavárosban 2020. május 26-án. A 65 éves Bolsonaro 2020. július 7-én bejelentette, hogy pozitív lett a koronavírustesztje.
Nyitókép: MTI/EPA-EFE/Joedson Alves

Már másfél magyarországnyi fertőzöttje van Brazíliának

A halálos áldozatok száma lassan eléri a fél milliót. Minden ötezredik brazil belehalt a koronavírusba.

Brazíliában az igazolt koronavírus-fertőzöttek száma átlépte a 15 milliót, a Covid-19-nek már csaknem 417 ezer áldozatáról tudni - derül ki az ország egészségügyi minisztériumának csütörtöki bejelentéséből.

A tárca közlése szerint az elmúlt 24 órában 73 380 új fertőzöttet és 2550 halálesetet regisztráltak a mintegy 212 milliós Brazíliában. A fertőzöttek számát tekintve az országot csak az Egyesült Államok és India előzi meg.

A hivatalos adatok szerint minden 100 ezer emberre 198 halálozás és 7140 fertőzés esik, a járványügyi helyzet az ország délkeleti részén található, mintegy 46 milliós Sao Paulo államban a legsúlyosabb, ahol a halálos áldozatok száma 100 ezerhez közelít.

A múlt héten az országban szenátusi vizsgálóbizottságot állítottak fel, amely Jair Bolsonaro elnök járványkezelési intézkedéseit és esetleges mulasztásait tekinti majd át. Csütörtökön Marcelo Queiroga egészségügyi minisztert hallgatta meg a testület.

Bolsonarót a többi között azzal gyanúsítják, hogy elutasította, illetve

szándékosan halogatta a koronavírus elleni vakcinák beszerzését,

valamint hogy a pandémiával szembeni küzdelemre szánt szövetségi forrásokat sikkasztott.

Az elnök volt, hogy aprócska influenzának nevezte az új koronavírus okozta betegséget, és következetesen azt hangoztatja, hogy a járványügyi korlátozások romba döntik a gazdaságot, ami éhezéshez, káoszhoz és nyomorhoz fog vezetni. Többször is támadta az óvintézkedéseket elrendelő tagállami kormányzókat. Sőt, az oltások értelmét is kétségbe vonta, annak ellenére, hogy maga is átesett a betegségen.

Címlapról ajánljuk
Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

A Liverpool – különösen fájó ez a Vörösök híveinek – éppen a városi rivális Everton elleni vereséggel, szerdán szinte minden esélyét elveszítette a győzelemre az Arsenallal és a Manchester Cityvel vívott hármas harcban. Az Ágyúsok előnye három pont négy fordulóval a zárás előtt, ami a jobb gólkülönbség miatt valójában négy. A City két mérkőzéssel kevesebbet játszott náluk, de a vesztett pontokat tekintve az előnye öt pont Szoboszlai Dominik csapatával szemben.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Nem csak a férfiaknak van helye az autóiparban

Nem csak a férfiaknak van helye az autóiparban

Egyre több kutatás mutat rá, hogy az a vállalat, ahol férfi és női vezetők is részt vesznek a vállalatirányításban, üzletileg is sikeresebbek. Emellett számos tanulmány erősíti meg, hogy a vegyes csapatok a vállalat minden szintjén jobb termékeket és szolgáltatásokat fejlesztenek. A Bosch idén tizenegyedik alkalommal, négy helyszínen engedett bepillantást az autóipari innováció és gyártás világába a Lányok Napján. A Bosch maklári telephelyén a tudományok és a technológia iránt érdeklődő fiatalok a járműalkatrész-gyártással ismerkedhettek meg.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 17:02
×
×
×
×