INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 6. csütörtök
Berta, Bettina

charles michel

orbán viktor

eu-csúcs

Orbán Viktor új javaslattal állt elő a brüsszeli EU-csúcson

Orbán Viktor új javaslattal állt elő a brüsszeli EU-csúcson

Infostart

A magyar kormányfő azt próbálja elérni, hogy csak teljes egyetértésben szabhasson ki az unió pénzügyi szankciókat az egyes tagállamokra. Jelenleg még egy "többségi" javaslat van napirenden, de Orbán Viktor már asztalhoz ült Charles Michellel.

Orbán Viktor magyar kormányfőként jogállamisági javaslatot tett a brüsszeli EU-csúcs tárgyalóasztalára - írja a Magyar Nemzet. A javaslat lényege az, hogy a Tanácsban egyhangúságnak kell öveznie az egyes tagállamokban a normák sérülése miatti pénzelvonást, szankciókat.

A csúcs helyszínén a miniszterelnök Charles Michellel az Európai Tanács elnökével kétoldalú tárgyalásokat is folytatott, amiről az európai vezető szóvivője a Twitteren is posztolt.

A tanácsi elnök szombaton kompromisszumos javaslattal állt elő, hogy megnyerje a takarékos országokat, főként Hollandiát - erről itt írtunk.

A legújabb tervezetben ugyanakkor szerepel az a - magyar kormány által ellenzett - jogállamisági feltételrendszer is, mely szerint az Európai Bizottság megfelelő és arányos lépéseket tehet a kifizetések terén, amennyiben az uniós alapelvek sérülését tapasztalja. Erre reagált Orbán Viktor az egyhangúsági javaslattal, mely szerint akár egy ország tiltakozása is elég lenne ahhoz, hogy ne tartsanak vissza "politikai okokból" EU-s támogatást tagállamtól.

Nyitókép: Facebook/Orbán Viktor
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018