eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Újabb elnökjelölt adta fel a versenyt

Az ohiói Tim Ryan képviselő személyében újabb demokrata párti politikus szállt ki az elnökjelöltségért folytatott versenyből.

A képviselő a Twitteren jelentette be döntését. "Áprilisban szálltam be a versenybe azért, hogy hangot adjak azoknak, akikről elfeledkeztek ebben az országban. Ezt a harcot továbbra is folytatom" - fogalmazott. Kiemelte, hogy a globalizálódás és az ipari termelésben bekövetkezett automatizálás miatt megélhetésüket vesztettek érdekében emelte fel hangját.

Ryan mérsékelt politikusként határozta meg önmagát, és a kampányban többször is kifejtette, hogy az ohiói dolgozók érdekeit kívánja képviselni. Elemzők szerint azonban nem sikerült támogatásra lelnie a választók körében, kivált, hogy a Demokrata Párt elnökjelöltségére pályázóknak nagyon népes a tábora. Elmaradtak az adakozók is.

Ohióban 2016-ban Donald Trump győzött.

Ryan azt is közölte, hogy visszatér ohiói választói körébe és megindítja kampányát a jövő évi újraválasztása érdekében.

Tym Ryan a harmadik demokrata párti képviselő, aki visszalép az elnökjelöltségért folyó küzdelemből. Korábban a kaliforniai Eric Swalwell és a massachusettsi Seth Moulton adta fel elnökjelölti ambícióit.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×