INFORÁDIÓ 
2020. július 15. szerda
Henrik, Roland

tigris

india

árvíz

Ágyban éjszakázott egy árvíz elől menekülő tigris

Ágyban éjszakázott egy árvíz elől menekülő tigris

Infostart / MTI

A nagymacskáról készült fotó bejárta a közösségi oldalakat.

Egy falusi ház ágyán keresett menedéket az északkelet-indiai Kaziranga nemzeti parkot elöntő árvíz elől egy bengáli tigris (királytigris), az állatról készült felvételek csütörtökön elárasztották a közösségi oldalakat a dél-ázsiai országban.

Az Asszám államban lévő vadvédelmi terület 90 százaléka áll víz alatt, az állatok megpróbálnak magasabb helyre húzódni az ár elől. Illetékesek közölték, hogy legalább 54 vadállat, köztük 6 rinocérosz fulladt meg az árvízben.

Az ágyon heverő tigris fotóját az indiai vadvédelmi szolgálat (WTI) osztotta meg. Az állat csütörtök hajnalban egy hulladékgyűjtő otthonába menekült, amely a nemzeti park szélén áll - közölte Ratin Burman, a WTI illetékese.

"A vadmacska a ház egyik szobájában talált menedékre, amely szerencsére abban az időben üres volt.

A szomszédok hangokat hallva bekukucskáltak a szobába és rémülten látták, hogy egy tigris vette birtokába, kellemesen ücsörögve az ágyon".

Az állatot biztonságos helyre viszik a vadonban. A Dél-Ázsiát sújtó heves monszunesőzésekben több mint 250 ember vesztette életét és több millió ember veszítette el otthonát.

Nyitókép: twitter
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018