eur:
393.27
usd:
367.42
bux:
66499.59
2024. április 25. csütörtök Márk
Chemnitz, 2018. szeptember 1.A szélsőjobboldali tüntetők és az ellenük tiltakozók megfékezésére kivezényelt rendőrök a szászországi Chemnitzben 2018. szeptember 1-jén. Az Alternatíva Németországnak (AfD) bevándorlásellenes párt és a Hazafias Európaiak a Nyugat Iszlamizálódása Ellen, a Pegida német tömörülés is tüntetést hirdetett Chemnitzben, miután a városban augusztus 26-ra virradóra egy iraki és egy szíriai bevándorló agyonszúrt egy 35 éves német férfit. (MTI/AP/Jens Meyer)
Nyitókép: MTI/AP/Jens Meyer

Ámokfutásra készült egy német diák

Őrizetbe vettek a németországi Flensburgban egy iskolánál egy tanulót, aki a rendőrség feltételezése szerint ámokfutásra készült.

A flensburgi rendőrkapitányság közleménye szerint a 17 éves fiatalembernél több kést találtak, és a nyomozás első megállapításai alapján "konkretizálódott a gyanú ellene".

Mint írták, előző este ismertté vált egy online üzenetváltás, amelyben egy személy közölte, hogy meg akar ölni több embert szerdán az iskolában. Ezért a tanítás kezdete előtt ellenőrzést tartottak az iskola bejáratánál.

Német hírportálok beszámolói szerint a rendőrség nagy erőkkel vonult ki a helyszínre. A műveletbe beavatták az iskola vezetőségét.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×