eur:
392.16
usd:
366.4
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Halálos áldozatokat is követelt az iskolai lövöldözés Texasban

Legalább nyolc halálos áldozata és több sebesültje van a texasi Santa Fé városka iskolájában elkövetett lövöldözésnek - jelentette több amerikai hírtelevízió is. A lövöldözőt letartóztatták.

Az áldozatokról szóló információt a megyei seriff is megerősítette, hozzátéve, hogy a halálos áldozatok és a sebesültek száma még mindig nem végleges, a helyzet feltárása változatlanul tart.

A lövöldöző állítólag az iskola egyik diákja volt, ezt azonban nem erősítették meg. Egyes sajtójelentések szerint nem egy, hanem két diákot vettek őrizetbe.

Donald Trump elnök a Fehér Házból élőben közvetített rövid üzenetében sajnálkozását fejezte ki, azt hangoztatva, hogy "túl sok a lövöldözés" az amerikai iskolákban, leszögezte, hogy a kormány minden tőle telhetőt megtesz ezek megfékezésére.

A CNN-nek egy szemtanú elmesélte, hogy péntek reggel besétált az iskola egyik művészeti osztályába egy férfi és lövöldözni kezdett egy puskának látszó fegyverrel.

A Santa Fében lévő iskolát rendőrautók vették körül, továbbá mentőautók, köztük rohamkocsik. Két mentőhelikopter is a helyszínre érkezett és megkezdődött a sebesültek elszállítása.

A halottak és a sebesültek számáról egyelőre nincs hivatalos információ. Az ámokfutó diák megfékezésekor állítólag megsebesült az egyik rendőr is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Pattannak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Pattannak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezett itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések vannak a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentettek. A magyar piacon az OTP-re figyeltek elsősorban a befektetők, ma tartotta közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mondott Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×