eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Holnap befejeződhet az orosz repülőgép feketedobozainak elemzése

Rövidesen befejezik a hét végén a Fekete-tengerbe zuhant orosz Tu-154 típusú gép adatrögzítő berendezéseinek elemzését - közölte a TASZSZ orosz állami hírügynökséggel egy nevének elhallgatását kérő rendvédelmi vezető.

"A pilóták beszélgetését, illetve a repülőgép paramétereit rögzítő berendezések elemzése folytatódik. A munka rövidesen - akár holnap - befejeződhet" - mondta az illetékes, aki szerint mindkét adagrögzítő jó állapotban van. Előzőleg azt mondta, hogy a farokban található, harmadik feketedoboz tönkrement. Károsodást szenvedett a benne lévő szalag, de részlegesen elemezni lehet.

Az illetékes szerint a szerencsétlenül járt gép eddig megtalált mind az 1800 darabját a felszínre hozták.

A mentők tizenkilenc holttestet és 239 testrészt találtak a katasztrófa színhelyén. A mentők egyik illetékese csütörtök reggel közölte, hogy befejezték a kutatás intenzív szakaszát.

Az orosz védelmi minisztériumnak a szíriai Latakiába tartó gépe - fedélzetén 84 utassal és a 8 tagú személyzettel - vasárnap reggel zuhant a Fekete-tengerbe két perccel azután, hogy felszállt Szocsi repülőteréről. A gépen katonák, újságírók és egy ismert segélymunkás mellett a hadsereg Alekszandrov művészegyüttesének 64 tagja, valamint művészeti vezetője utazott újévi koncertet adni a hmejmimi orosz légi támaszponton. Az eddigi vizsgálatok alapján a fékszárny hibája okozhatta a tragédiát.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×