eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Hamarosan okosotthonban fogunk lakni

Az okos háztartási és egyéb berendezések, valamint az önvezető autók fejlesztések lehetnek az idei Las Vegas-i technológiai vásár, a CES slágertermékei. A nemrég megkezdett eseményről Khell Bogdán, a Mobilaréna.hu főszerkesztője beszélt az InfoRádiónak.

"Leginkább az lesz a trend, hogy amit nem ismertünk eddig okosnak, az okos lesz. Tehát olyan dolgok is okossá válnak, amelyek eddig csak simán helyet kaptak a háztartásban vagy használtuk őket más területeken" - mondta Khell Bogdán, a Mobilaréna.hu főszerkesztője az InfoRádiónak.

Mint mondta, háztartási berendezésekről, autókról van szó és olyan elektronikai berendezésekről, amelyek szintén elég nagy számban jelen vannak ezen a kiállításon.

"Nem elsősorban az lesz a lényeg, hogy a felhasználó hogyan avatkozik be egy okosotthonos rendszerbe, hanem inkább az, hogy az automatika hogyan kommunikál az egyes eszközök között. Mondjuk, ha az okosotthon központja tudja, hogy kint milyen a hőmérséklet, akkor ennek megfelelően tudja önmagától szabályozni a termosztátot és a redőnyöket. Vagy ha például érkezik egy riasztás arról, hogy a mosógép mellett a szenzor vizet érzékelt, akkor ez a szenzor egyrészt szól az okosotthonos központnak, ami automatikusan lekapcsolja a mosógépet vagy az egész vizes helyiség elektronikai rendszerét, hogy ne keletkezzen zárlat és egyúttal értesíti a felhasználót arról, hogy valami történt" - fogalmazott a Mobilaréna.hu főszerkesztője.

Hozzátette: a mozgó járművek automatikája is fókuszba került, ezt elsősorban az önvezető autók kapcsán ismerheti a nagyközönség. Bemutattak például egy rendszert, amit autógyárakkal közösen tesztelnek.

"Ez egy igen erős számítási kapacitással rendelkező kvázi-számítógép, amit az autóba lehet építeni. A legfontosabb tulajdonsága, hogy az összes autón elhelyezett szenzor képeit és információt megpróbálja értelmezni és azonnal reagál azokra az eseményekre, amik az autók körül történnek" - mondta Khell Bogdán az InfoRádiónak.

Hanganyag: Sigmond Árpád

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×