eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Robbanószereket gyártó üzem robbant fel Kelet-Kínában

Kilenc embert nem találnak, miután szerda reggel felrobbant egy polgári hasznosítású robbanószereket gyártó üzem Kelet-Kínában, az első jelentések szerint a balesetnek két sérültje van.

A detonáció, amelynek okát még nem ismerik, a Santung tartományi Pingji megyében történt, a Tinpao vegyipari vállalkozás telephelyén - számolt be a Hszinhua hírügynökség. A cég 1958 óta foglalkozik robbanószerek gyártásával.

Kínában rendszeresek a halálos áldozatokkal járó, többnyire gondatlanság okozta üzemi, raktárépületi robbanások, tüzek. A múlt hónapban az északi Tiencsinben kapott lángra és robbant fel egy vegyianyagraktár, amely nem rendelkezett a szükséges engedélyekkel.

Augusztusban több mint 170 áldozata volt egy pusztító erejű robbanássorozatnak, amely ugyancsak Tiencsinben egy szintén vegyi anyagok raktáraként használt épületben keletkezett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×