eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

A német szövetségi rendőrség több ezer Magyarországról indult menedékkérő érkezésére számít szombaton

Több ezer Magyarországról indult menedékkérő érkezhet szombaton Németországba a határőrizetért is felelős német szövetségi rendőrség szerint.

Ivo Priebke, a szövetségi rendőrség szóvivője az MTI-nek azt mondta, nem tudják pontosan, hogy hány ember várható Magyarországról, mert "eltérő jelentéseket" kaptak a "menedékkérők mozgásáról".

Az viszont biztosnak tűnik, hogy több ezren érkezhetnek meg szombaton busszal és vonattal a bajor-osztrák határra.

Ezért "minden mozgósítható erőt és tartalékot oda irányítottunk" - mondta a szóvivő.

A menedékkérőket a szövetségi rendőrség munkatársai a német határ átlépése után regisztrálják, ellátják, majd a menedékkérőket befogadó állomáshelyekre szállítják.

A Deutsche Bahn (DB) vasúttársaság tájékoztatása szerint a bajor tartományi fővárosba, Münchenbe várhatóan 12 és 13 óra között megérkezik egy különvonat, amely 500 Magyarországról indult menedékkérőt szállít.

Szombatra virradó éjjel Werner Faymann osztrák kancellár közölte: Angela Merkel német kancellárral való egyeztetése után Orbán Viktort is tájékoztatta, hogy Ausztria és Németország - a kialakult szükséghelyzetben - megengedi, hogy a Magyarország felől érkező migránsok az országukba utazzanak.

Georg Streiter német helyettes kormányszóvivő megerősítette Werner Faymann bejelentését.

Az ARD német országos közszolgálati televízió beszámolója szerint Georg Streiter elmondta, hogy a döntést több megbeszélés után hozták meg.

A Spiegel Online hírportál azt írta, hogy a döntést Angela Merkel német kancellárnak Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel és Werner Faymann osztrák kancellárral folytatott megbeszélései előzték meg.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×