eur:
392.15
usd:
366.7
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Újabb légicsapások érték az Iszlám Állam ellenőrizte területet

Újabb légicsapások értek a szerdára virradó éjjel olyan szíriai területet a török határ közelében, amely az Iszlám Állam (IÁ) nevű szélsőséges szunnita terrorszervezet ellenőrzése alatt áll - közölte szerdán az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH).

Rámi Abder-Rahmán, a londoni székhelyű emigráns civil szervezet vezetője szerint a Kobáni (más néven Ain-el-Arab) városától nyugatra és délre fekvő területet támadó harci gépek Törökország felől érkeztek, és nem szíriaiak voltak.

"Éjfél előtt és után Törökország felől jövő gépek több csapást mértek Kobánitól mintegy 35 kilométerrel nyugatra és délre az IÁ állásaira és utánpótlási útvonalaira" - mondta az igazgató.

Az IÁ a múlt héten offenzívát indított a túlnyomórészt kurdok lakta Kobáni ellen, és eddig már több mint 130 ezer kurdot késztetett menekülésre. Az amerikai vezetésű nemzetközi koalíció erői kedden légi támadásokat kezdtek az Iszlám Állam szíriai állásai ellen, és az OSDH adatai szerint legalább 120 dzsihadista vesztette életét e légicsapásokban, továbbá tüzérségi támadásokban.

William Mayville altábornagy, az amerikai védelmi minisztérium szóvivője kedden elmondta, hogy az aznapi csapások "második és harmadik hullámában" részt vett Szaúd-Arábia, Jordánia, Bahrein és az Egyesült Arab Emírségek is. A légi támogatás mellett az arab országok között volt olyan, amely maga is végrehajtott légi csapásokat, de azt nem közölte a szóvivő, hogy melyik állam volt ez.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×