eur:
392.14
usd:
366.47
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Nem azért verték meg a fiatalokat, mert magyarul beszéltek

A pozsonyi rendőrség szerint nem nemzetiségű indíttatásból verték meg a városban a magyarul beszélő fiatalokat.

A szlovák fővárosban vasárnap éjjel történt esetről a magyar és szlovák média is beszámolt. Az eset után nem sokkal olyan hírek terjengtek az interneten, hogy az illetőket azért verték meg, mert magyarul beszéltek.

A keddi Új Szó beszámolója szerint a nyolc, 17 és 21 év közötti, magyarul beszélő fiatal a fővárosban szórakozott szombatról vasárnapra virradó éjszaka. Egyikőjük a lap érdeklődésére elmondta, hogy a verekedés a belvárosban, az elnöki palota közelében történt, útban az egyik diszkóból a másikba.

Mint mondta: már messziről látták, hogy 10-15 kopaszra borotvált férfi hangoskodik az utcán, ezért inkább lecsendesedtek, nehogy véletlenül beléjük kössenek, mert magyarul beszélnek. Mivel nem tudtak kitérni előlük, folytatták útjukat, és mikor egymás mellé értek, ketten ok nélkül nekik támadtak. Az egyik áldozat szerint a verekedés nem azért robbant ki, mert magyarul beszéltek volna. "Viszont hallhatták, hogy magyarok vagyunk, mert éjjel csendes a város" - tette hozzá.

Később Petra Hrá¹ková, a Pozsonyi Kerületi Rendőr-főkapitányság szóvivője is megerősítette az Új Szónak, hogy az eddigi vizsgálatok szerint a verekedés nem nemzetiségi indíttatásból történt.

A térfigyelő kamerák felvételein jól látni, hogy a két tettes ok nélkül támadott rá a fiatalokra, az egyik fiúnak eltörték az orrát, a másiknak pedig két fogát. A tettesek addig verték a fiatalokat, míg nekik nem sikerült elmenekülniük a helyszínről - mondta a rendőrségi szóvivő.

A rendőrség nem sokkal a történtek után letartóztatta a tetteseket, garázdaság miatt indítottak ellenük eljárást, amiért akár három évre is rács mögé kerülhetnek. A megvert fiatalok kórházi ellátásra szorultak, de már hazaengedték őket.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Pattantak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Pattantak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezett itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések vannak a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentettek. A magyar piacon az OTP-re figyeltek elsősorban a befektetők, ma tartotta közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mondott Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. Amerikában a pozitív gyorsjelentési szezon lendítette fel a hangulatot. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×