eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Életben vannak a magyar túszok Szíriában

Életben vannak a Szíriában elrabolt magyarok - közölte a Terrorelhárítási Központra hivatkozva a miniszterelnök szóvivője. Szijjártó Péter közleményében hangsúlyozta: egyelőre annyit tudni, hogy szombatra virradóra rablótámadás történt egy cég telephelyén Szíria észak-keleti részén és a fegyveresek a különféle eszközök eltulajdonítása után bukkantak a magyarokra, akik egyelőre nincsenek életveszélyben.

Közölte, a TEK-nek "konkrét értesülése is van arról, hogy a túszok életben vannak", és a rendelkezésekre álló információk alapján azt lehet feltételezni, hogy a magyarok életét ebben a pillanatban nem fenyegeti közvetlen veszély.

Jelezte ugyanakkor, hogy a térségben rendkívül zavaros a politikai és a biztonsági helyzet, az információszerzés nehéz, és nem mindig megbízható. Minderre tekintettel - írta - a sajtó és a közvélemény türelmét kérik.

Szijjártó Péter hangsúlyozta, a magyar kormány teljesíti alaptörvényi kötelezettségét, megvédi polgárait, így a külföldön bajba került magyarokat sem hagyja soha magára.

Közölte, Orbán Viktor miniszterelnök utasításának megfelelően a Külügyminisztérium, a damaszkuszi magyar nagykövetség és a TEK saját forrásait, kapcsolatait felhasználva, de szorosan együttműködve, éjjel-nappal dolgozik azon, hogy a Szíriában elrabolt két magyar állampolgár ügye mielőbb megnyugtatóan rendeződjön.

Az MTI érdeklődésére korábban Magyarország damaszkuszi konzulja azt közölte, hogy az elrabolt személyek biztonsága érdekében a külképviselet nem közölhet részleteket az ügyről, és bármilyen információt csak a Külügyminisztérium vagy a Miniszterelnöki Hivatal adhat ki.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×