eur:
392.14
usd:
366.61
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Csökkenő bérek - csökkenő szigor a spanyol országutakon

Veszélyeztetheti Európa egyik legkedveltebb turistacélpontjának közúti biztonságát a spanyol csendőrség (Guardia Civil) közúti ellenőreinek párját ritkító tiltakozása.

Június óta, amikor is az ibériai államban a munkavállalók béreit 5 százalékkal csökkentették a gazdasági megszorító intézkedések miatt, fele annyi büntetést róttak ki a járőrök, mint 2009 ugyanezen időszakában - derült ki a Guardia Civil tevékenységére vonatkozó friss adatokból.

A járőrök ugyan nem jelentették be, hogy a tiltakozás ezen érdekes módját választották, de vezetőjük elismerte, hogy a bírságolási hajlamnak köze van a bérek lefaragásához. Egy magát megnevezni nem kívánó tisztviselő elmondta, hogy az ellenállás ezen formája spontán kezdődött, majd továbbterjedt.

Az átlagos 20 helyett, 29 ember halálát okozták az elmúlt hét végén történt közúti balesetek Spanyolországban, idén ez a legmagasabb szám. Ennek nyomán többen megkongatták a vészharangot, figyelmeztetve arra, hogy a rendőrök engedékenysége arra bátorítja a spanyolokat, hogy kevésbé körültekintően vezessenek.

A kormány közlekedésbiztonságért felelős illetékese szerint statisztikailag nem jelentős a bírságolási adat, mivel túl rövid időre terjed ki. Ráadásul egy új reform alapján a rendőr több bónuszpontot szerez, ha megbírságol valakit, mintha segít egy autósnak, akinek lerobbant a járműve. Ez tehát épphogy nem indokolná az ilyenfajta lazaságot.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×