eur:
392.17
usd:
366.44
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Obama és Merkel a görögök cselekvését sürgeti

Üdvözölte a Nemzetközi Valutaalap és az Európai Unió Görögországnak nyújtott támogatását az amerikai elnök és a német kancellár. Barack Obama és Angela Merkel szorgalmazta, hogy Athén tegyen határozott lépéseket gazdasági nehézségeinek leküzdésére.

A Fehér Ház tájékoztatása szerint az amerikai elnök és a német kancellár telefonon vitatta meg a görög válság nyomán kialakult helyzetet. Az Egyesült Államok eddig távol tartotta magát a görög válság kezelésétől azért, hogy Európa végezhesse azt, de a görög adósságválság már az amerikai gazdaságra is kihat. A Görögország és más európai országok esetleges fizetésképtelensége miatti aggodalmak hatására az amerikai dollár az utóbbi időben jelentősen erősödött az euróval szemben, és ez veszélyeztetheti az amerikai exportot.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Pattannak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Pattannak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezett itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések vannak a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentettek. A magyar piacon az OTP-re figyeltek elsősorban a befektetők, ma tartotta közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mondott Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×