eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Pekingben már havazik

A tavalyinál két hónappal előbb leesett az idei első hó a kínai fővárosban, vastagsága van ahol a 10 centimétert is eléri.

Az országos meteorológiai központ vasárnap reggel narancs jelzést adott ki és 14 fokos hirtelen hőmérsékletcsökkenést jelzett előre. A hidegfront, a heves északi széllel meg is érkezett, Pekingben szombat éjszaka elkezdődött a hóesés és vasárnap reggelre az egész város fehérbe öltözött. A hóréteg vastagsága helyenként elérte a 10 centimétert. A legalacsonyabb hőmérséklet várhatóan eléri a mínusz 3 Celsius fokot.

A pekingi időjárást befolyásoló hivatal közlése szerint mesterségesen "megsegítették" a havazást, hogy enyhítsenek a hosszú ideje húzódó szárazságon.

Pekingben ma kevesebben voltak az utakon, és hétvége lévén a közúti közlekedésben nem okozott jelentősebb fennakadást a szokatlan időben és mennyiségben hulló csapadék. A fővárosi nemzetközi repülőtéren ugyanakkor több mint száz járat indult késve, volt, amelyet az időjárási körülményekre való tekintettel töröltek.

Károkról egyelőre nincs konkrét jelentés, de városszerte a még lombkoronájukat viselő fákat megterhelte a nagy súly és szinte alig van fa, amiről nem tört le ág.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×