eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Egységkormány alakulhat Kenyában

Kész nemzeti egységkormányt alakítani a kenyai államfő, hogy megoldja az ellenzék által vitatott választások után kialakult helyzetet. Mwai Kibaki ezt az afrikai ügyekért felelős amerikai külügyiminiszter-helyettessel közölte.

Az elnöki sajtószolgálat vezetője szerint az amerikai politikus rövidesen találkozik Raila Odingával, az ellenzék vezetőjével is.

Kenyában december utolsó napjaiban zavargások törtek ki, mert az ellenzék szerint Mwai Kibaki csalással nyerte meg a választásokat. Az összecsapásokban legkevesebb 360 ember veszítette életét.

A zavargások miatt a magyar külügyminisztérium továbbra sem javasolja az utazást az afrikai országba.

A kenyai magyar konzul közben azt közölte: továbbra is biztonságban vannak az országban tartózkodó magyarok. A diplomata azután közölte ezt, hogy ellátogatott Mombasa környékére, ahol a magyar turisták üdülnek.

Kocsis András arról is beszámolt, hogy a tervek szerint az ott tartózkodó magyarok a jövő hét elején két csoportban, hétfőn 186-an, míg szerdán 22-en indulnak haza.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×