Inforádió

Meghallgatom Élő adás

"Pokoli tél közeledik"

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Legkevesebb két ember meghalt az Egyesült Államok északkeleti és Kanada keleti részén tomboló hóviharban. Torontóban, Ottawában és Montreálban pillanatok alatt mintegy 40 centiméter hó hullott, megbénítva a légi- és a földi közlekedést egyaránt. A meteorológusok szerint még távolról sincs vége.

Hóviharok, jeges eső és szélvihar tette gyakorlatilag lehetetlenné a közlekedést az Egyesült Államok északkeleti és Kanada keleti részén. A régióban a legtöbb repülőteret le kellett zárni, így több száz járatot kellett törölni.

Torontóban és Montreálban a hóvihar mellett erős, 70 kilométer/ órás szél rontotta a közlekedési lehetőségeket: a jeges autópályákon rengetegen csúsztak árokba.

Az Ontarióban fekvő London városában egy asszony meghalt, amikor egy hóeke elütötte, miközben az út szélén az ablaktörlőt akarta megigazítani.

"Nagy és veszélyes viharról van szó. Ez az egy hóvihar nem jelenti azt, hogy végig pokoli telünk lesz, de istenemre mondom, úgy kezdődött" - nyilatkozta a CTV News-nak Dave Phillips kanadai klimatológus.

New York állam egyes részeit mintegy 30 centiméteres hó lepte el, hasonlóképpen Maine, New Hampshire, Vermont, Massachussetts és Rhode Island területeihez, ahol 25 centi esett.

A vihar miatt Pennsylvaniában 160 ezer fogyasztó maradt áram nélkül, miután a hó megrongálta a vezetékeket.