Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Szenet a miniszternek

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Szokatlan Mikulás-napi csomagot, szenet kapott ajándékba a szlovák környezetvédelmi miniszter. Miklós László tevékenységével ugyanis elégedetlenek a szlovákiai környezetvédelmi szervezetek.

A Greenpeace környezetvédelmi szervezet egyik Mikulásnak öltözött aktivistája és két ördög-kisérője jelképesen szenet vitt hivatalába a miniszternek. Így akarják kifejezni elégedetlenségüket a környezetvédelmi tárca vezetőjének munkájával - jelenti az InfoRádió helyi tudósítója.

Miklós Lászlónak elsősorban azt vetik a szemére, hogy nem sikerült elfogadtatnia néhány fontosnak tartott környezetvédelmi törvényt, így a veszélyes hulladékok tárolásáról vagy a génkezelt élelmiszerek betiltásáról szóló jogszabályt.

Miklós László korábban maga is beismerte, a kormányban nincsenek támogatói, a kabinet a környezetvédelmi kérdéseknek nem tulajdonít megfelelő jelentőséget, a miniszter által benyújtott indítványokat sorra elutasítja.

A környezetvédelmi polgári szervezetek elégedetlenek a miniszter kiállásával a magas-tátrai viharkárok következményeinek felszámolásánál is. Főleg azt vetik a tárcavezető szemére, hogy nem volt eléggé határozott, amikor az üzleti érdekeknek sikerült felülkerekedniük a környezetvédelmi szempontokkal szemben.

A Greenpeace aktivistái szerint helytelen, hogy a Magas-Tátrába egy külföldi konzorcium több milliárd koronát kíván beruházni. A turisztikai infrastruktúra kiépítése végzetes veszélyt jelenthet a Tátrai Nemzeti Park jövőjére - állítják a polgári környezetvédelmi szervezetek.