eur:
394.24
usd:
369.36
bux:
65212.36
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pixabay

Mindenkinek felmondtak a hajdúböszörményi Tungsram-gyárban

Január közepéig lesz munka a felszámolás alá került üzemben.

Minden dolgozónak felmondtak a Tungsram hajdúböszörményi üzemében, a munkavállalók 90 százaléka elfogadta, hogy közös megegyezéssel el tudjanak menni – értesült a Magyar Hang Elek Zoltántól, a Tungsram Dolgozók Független Szakszervezetének (TDFSZ) helyi elnökétől.

Ismeretes, miután az állami Eximbank novemberben elutasította a cég második csődegyezségi ajánlatát is, elkezdődött a Tungsram felszámolása. Ennek következtében országszerte 750 dolgozót érintő csoportos létszámleépítést jelentettek be a cégnél. A Tungsram Újpesten, Hajdúböszörményben, Kisvárdán, Nagykanizsán és Zalaegerszegen folytatott termelést – jegyzi meg a lap.

Elek Zoltán hozzátette, hogy a gyárban ezen a héten még dolgoznak, aztán három hetes leállás jön, majd az év elejétől január 13-ig lesz még munka a nagyjából 90 dolgozónak. A végkielégítést megkapják, annak kifizetése folyamatos. A felmondási idő a legrégebb óta az üzemben dolgozóknak februárban jár le. Sokakat akár hat havi végkielégítés is megillet – ismertette a TDFSZ helyi elnöke.

Ugyanakkor a munkavállalók továbbra is reménykednek, hogy lesz számukra folytatás az üzemben. A szakszervezeti elnök szerint vannak érdeklődők: „a huzalgyártásban máig folyamatos a gyártás, és érkeznek megrendelések. Ha valaki ebben a tevékenységben üzletileg fantáziát látna, hosszútávon is alapozhatna a dolgozókra” – mondta Elek Zoltán. Ezért is várják, hogy kijelöljenek egy felszámolóbiztost, konkrétrumot azonban nem tudnak.

Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×